Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Video: Čovjek prešao milion kilometara sa Škodom Fabia! Reviewed by Momizat on . Škoda je organizovala malu svečanost za svog novog "kralja kilometara", Nijemca Petera Kirchhoffa, koji je sa svojom Fabijom za 13 godina prešao milion kilometa Škoda je organizovala malu svečanost za svog novog "kralja kilometara", Nijemca Petera Kirchhoffa, koji je sa svojom Fabijom za 13 godina prešao milion kilometa Rating: 0

Video: Čovjek prešao milion kilometara sa Škodom Fabia!

Advertisement

Škoda je organizovala malu svečanost za svog novog “kralja kilometara”, Nijemca Petera Kirchhoffa, koji je sa svojom Fabijom za 13 godina prešao milion kilometara.

Kada je Kirchhoff došao ispred muzeja ovog češkog proizvođača u Mladoj Boleslavi, sat je pokazivao tačno 999.999km. Dalje od toga neće ni pokazivati jer jednostavno nema mjesta za sedmu cifru.

Priča je počela 3.jula 2000.godine, kada je Kirchhoff dobio ključeve od srebrene Fabije 1.9TDI (74kw/100KS)

“Kada sam je preuzeo, sat je pokazivao 11 kilometara” – izjavio je Kirchhoff. Da bi za 13 godina prešao milion kilometara, Nijemac je svaki dan u prosjeku prelazio 210km. 500.000km je nabrao u julu 2007.godine. Zahvaljujući redovnom održavanju Fabia se i nakon milion kilometara nalazi u tip-top stanju. Ispušni sistem, motor, mjenjač i kvačilo su još uvijek original fabrički. Na tehničkim pregledima nije imao nikad problema, a tokom cijelog perioda imao je samo jedan kvar: “Na 305.000km porozne žice su uzrokovale kvar na cesti.” – tvrdi Kirchhoff.

Kirchhoff je namjerava voziti sve do dolaska treće generacije ovog modela, kada će svoj aktuelni automobil pokloniti Škodinom muzeju.

Komentari korisnika: