Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ferrari predstavio V6 Turbo motor za sezonu 2014 Reviewed by Momizat on . Formula 1 tim Ferrari nedavno je predstavio svoj novi 1.6 Turbo motor, koji će pogoniti bolid u sezoni 2014. Scuderia je prezentovala i video, u kojem se preko Formula 1 tim Ferrari nedavno je predstavio svoj novi 1.6 Turbo motor, koji će pogoniti bolid u sezoni 2014. Scuderia je prezentovala i video, u kojem se preko Rating: 0

Ferrari predstavio V6 Turbo motor za sezonu 2014

Advertisement

Formula 1 tim Ferrari nedavno je predstavio svoj novi 1.6 Turbo motor, koji će pogoniti bolid u sezoni 2014. Scuderia je prezentovala i video, u kojem se preko 3D modela demonstrira priprema motora i njegov razvoj. Prezentacija novog motora održana je za odabrane medije u muzeju Ferrari

ferrari-turbo-motor-1

 

Akcija je počela zanimljivim istorijskim osvrtom, posredstvom fotografija motora i važnih događaja za italijanski tim, i sve do aktuelnog bolida F138, koji je bio izložen pored bolida Corsa Indianapolis iz 1953, specijalno pripremljenog za takmičenje 500 milja Indianapolisa.

Novi motor nosi kodnu oznaku 059/3. Šef za razvoj motora i elektronike, Luca Marmorini, o motoru je rekao: “Kao rezultat pravila za 2014. godinu, više ne govorimo o motorima, već o pogonskim jedinicama. Ovo je veoma složen projekat, na njemu radimo poslednje dve godine. U pitanju je motor zapremine 1.600 cm3, opremljen turbo punjačem, koji tokom trke može potrošiti samo 100 litara goriva. To znači da, što motor bude efikasniji, moći će da rauvije više snage. Pored turba, tamo se nalazi i elektromotor, koji će koristiti regenerisanu energiju izduzvnih gasova. Drugi elektromotor mogao bi koristiti energiju kočenja.”

Kompletna energije za elektromotore biće smeštena u mnogo većim i snažnijim baterijama, koje će biti integrisane ispod rezervoara za gorivo.

Foto: 

ferrari-turbo-motor-2

 

ferrari-turbo-motor-3

 

ferrari-turbo-motor-4

 

ferrari-turbo-motor-5

Izvor: www.automagazin.rs

Komentari korisnika: