Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

10 najljepših automobila za 2013. godinu Reviewed by Momizat on . Američki magazin Forbs donosi pomalo čudnu listu najlepših automobila za 2013. godinu, a razlog što je čudna leži u činjenici da je objavljena sredinom godine i Američki magazin Forbs donosi pomalo čudnu listu najlepših automobila za 2013. godinu, a razlog što je čudna leži u činjenici da je objavljena sredinom godine i Rating: 0

10 najljepših automobila za 2013. godinu

Advertisement

Američki magazin Forbs donosi pomalo čudnu listu najlepših automobila za 2013. godinu, a razlog što je čudna leži u činjenici da je objavljena sredinom godine i to blizu mesec dana pre sajma u Frankfurtu, gde nas očekuje veliki broj premijera.

Možda vam se njihov izbor neće dopasti, stoga vam ostavljamo prostora da i sami date svoj sud o najlepšim četvorotočkašima za ovu godinu, koji možete ostaviti u komentarima.

Aston Martin CC100

Britanski brend je napravio izuzetno zanimljiv model, koji predstavlja svojevrsni omaž legendarnom DBR1, sportskom automobilu koji je harao drumovima pedesetih godina prošlog veka. CC100 donosi odlučnu kombinaciju retro i futurističkog izgleda.

McLaren P1

Još jedan Britanac, hiper automobil sa hibridnim pogonskim sklopom, napravljen kao naslednik legendarnog F1, u čemu je po mnogima i uspeo. U prodaji će se naći krajem ove godine.

Jaguar F-Type

Najnoviju verziju F-Type modela već nazivaju najlepših primerkom serije F. F-Type predstavlja povratak britanske kompanije svojim sportskim korenima, a reč je o kabriolet dvosedu sa aluminijumskom strukturom i idealnom distribucijom težine.

Cadillac CTS

Da li američki sportski orijentisani, ali luksuzni automobil može da uplaši Nemce? U magazinu “Veniti Fer” smatraju da CTS ima sve predispozicije za to.

Alfa Romeo 4C

Poslednjih godina, Alfa Romeo nije uspeo toliko da impresionira inovacijama i činilo se da brend konstantno stagnira. Ipak, to se sve promenilo dolaskom proizvodne verzije 4C, kupea sa središnje pozicioniranim motorom, koji je oduševio sve ljubitelje italijanskog dizajna.

Peugeot Onyx

Hibridni super automobil sa 1,6-litarskim motorom sa turbo kompresorom, čijih 256 KS će pokretati zadnju, a električni motor prednju. Tehnički možda nije posebno impresivan, ali je izgledom zaslužio mesto na ovoj listi.

Lamborghini Aventador Roadster

Nakon uspeha kupe verzije, žestoki Italijan je dobio i roudster verziju. Novi Aventador LP 700-4 je automobil izuzetne lepote, a njegovu spektakularnu spoljašnjost posebno naglašavaju unikatne Dione 20-inčne aluminijumske felne.

Maserati Ghibli

Novi Maserati predstavlja interesantan miks različitih linija, što mu daje poseban šmek. LED svetla su mu u stilu velikog Quattroporte sedana, prednji branik donosi nešto sportskiji izgled, a zadnji deo je, pak, potpuno drugačiji.

Opel Astra VXR

nžinjeri koji su radili na stvaranju Opela VXR su pokazali da je i te kako moguće stvoriti hečbek koji kombinuje atletski, ali atraktivni izgled. Dizjn je delo Britanca Endrjua Dejsana, koji je postigao jedinstveni efekat povećanjem prednjih usisnika za vazduh.

Volkswagen XL1

Reč je o istinski revolucionarnom vozilu, gotovo neverovatne potrošnje manje od 1 litra na 100 kilometra. Složićemo se da ima neobičan dizajn, ali je diskutabilno da li zaslužuje mesto u top deset.

Komentari korisnika: