Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi S5 by Senner Tuning Reviewed by Momizat on . Senner Tuning je ponudio adekvatno rješenje svim vlasnicima Audija S5 koji bi željeli svog ljubimca i performansama i izgledom što više približiti jačem RS5 mod Senner Tuning je ponudio adekvatno rješenje svim vlasnicima Audija S5 koji bi željeli svog ljubimca i performansama i izgledom što više približiti jačem RS5 mod Rating: 0

Audi S5 by Senner Tuning

Advertisement

Senner Tuning je ponudio adekvatno rješenje svim vlasnicima Audija S5 koji bi željeli svog ljubimca i performansama i izgledom što više približiti jačem RS5 modelu.

Tako je ovaj S5 dobio novi prednji branik (sa crvenim akcentima od ugljičnih vlakana) i saćasti gril čiji dizajn podsjeća na one sa modela RS5. Osim toga, Senner je stavio novi stražnji spojler, retrovizore i pragove vrata od ugljičnih vlakana, ugradio podesivi KW ovjes, blago redizajnirao zadnji branik i difuzor te montirao nove 20-inčne Work Varianza T1S alu felge na kojima se nalaze Vredestein Ultrac Sessanta gume.

Pod haubom se nalazi 3.0 TFSI V6 sa mehaničkim kompresorom koji fabrički razvija 333KS i 440Nm. Senner je putem optimiziranja ECU-a, te ugradnje novog usisnika zraka (kojeg potpisuje kompanija Injen) i modificiranog ispušnog sistema iz RS5 uspio povećati snagu na 446KS i 511Nm. To u odnosu na standardni model predstavlja rast od 113KS i 71Nm. Podaci o ubrzanju nisu objavljeni, samo je rečeno da je elektronski limitator brzine skinut, pa ovaj S5 može bez problema pojurit preko 250km/h.

Senner Tuning je ovaj model koji vidite na slikama stavio u prodaju i traži za njega 54.537 eura. Poređenja radi, početna cijena u Njemačkoj za RS5 je 78.750 eura.

Izvor:novavozila

Komentari korisnika: