Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Automobili godine po izboru članova Top Geara su… Reviewed by Momizat on . Polako nam se bliži kraj godine, što znači da će u narednom periodu mnogi magazini, portali, udruženja i sl. birati najbolje automobile u ovoj godini. Jedan od Polako nam se bliži kraj godine, što znači da će u narednom periodu mnogi magazini, portali, udruženja i sl. birati najbolje automobile u ovoj godini. Jedan od Rating: 0

Automobili godine po izboru članova Top Geara su…

Advertisement

Polako nam se bliži kraj godine, što znači da će u narednom periodu mnogi magazini, portali, udruženja i sl. birati najbolje automobile u ovoj godini.

Jedan od prvih koji je saopštio svoje pobjednike je legendarni Top Gear. Svi noviteti su bili raspoređeni u 20 kategorija, uključujući i one u kojima Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond biraju svog favorita. U nastavku vam donosimo njihov izbor najboljih automobila za ovu godinu.

Hiperautomobil godine + automobil godine po izboru Jeremyja Clarksona: McLaren P1

Clarkson za njega kaže: ”P1 nam je pokazao da ono za šta smo mislili da je prihvatljivo…zapravo nije. On je veliki korak naprijed. On je renesansa, promjena pravca koja će vas pri brzini od 350km/h odvesti u svijetlu budućnost…”

p1tg-1

Superautomobil godine + automobil godine po izboru James Maya: Ferrari 458 Speciale

May za njega kaže: “Svidio mi se i ono što mi se posebno sviđa jeste to da i dalje vozim 458, a on je i u standardnoj izvedbi moj omiljeni automobil. Ali kod Specialea kao da je neko prešao preko mojih receptora i dodatno ih izoštrio.”

specialetg

Automobil godine po izboru Richard Hammonda: Porsche 911 GT3

Hammond kaže: “Vi ne uđete u GT3, vi ga obučete. To je kao da na sebe stavite odijelo Supermana.”

gt3tg

Kabriolet godine: Jaguar F-Type

Za njega ekipa iz TG-a kaže: ”Na pravom putu, sa spuštenim krovom i krvlju koja ubrzano teče venama, vožnja ovog Jaguara više predstavlja navalu adrenalina nego automobilsko iskustvo. To je kao bungee jumping preko aktivnog vulkana…”

jaguartg

Stvar godine: Honda Mean Mower

“Iz kojeg god ugla gledate, Mean Mower nema nikakvog smisla – kome treba kosilica za travu koja može razviti 200km/h i ubrzati od 0-100 za 4 sekunde. Ali nekada, svi mi trebamo pokositi travu malo brže…”

hondatg

Porodični automobil godine: Citroen C4 Picasso

“Kada uđete u njega ispustite zvuk “whooh”. To znači da ste sa njim više impresionirani nego što ste mislili da ćete biti. “

citroentg

Najagresivniji automobil godine: Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

“Izgleda kao da će vam nogu odgristi, ali će vas zapravo zagrliti i potapšati po leđima kao najbolji drug. Agresivan je, ali nije strašan.”

slstg

Muscle car godine: Corvette Stingray

“Stingray je za one koje nije briga za 60 godina tradicije, već jednostavno žele cool automobil koji se dobro snalazi i na cesti i na stazi. Kada uzmete u obzir šta se skriva sve ispod ovog oštro skrojenog lima, počinjete da shvaćate o kakvom se izvanrednom automobilu zbilja radi.”

stingraytg

Luksuzni automobil godine: Mercedes-Benz S-klasa

“Ne postoji nijedan drugi automobil na planeti koji barem u pola zaslužuje ovu titulu. S-klasa je vrhunac tehničkog dostignuća i tehnološkog napretka. Ultimativni luksuz na kotačima.”

merctg

Divan automobil godine: Rolls Royce Wraith

“Putovanje u Wraithu proširuje um. On je masivan i veličanstven. Zapanjujući i očaravajući objekat za provođenje vremena. Ukratko: iskustvo.”

wraithtg

Bagatela godine: Hyundai i10

“Kada kupujete neki drugi automobil sa prihvatljivom cijenom, kod njega uvijek ima neki kompromis: sa i10 ga nema. Kao biblioteka tih, u rangu je 3-4 puta skupljih auta, tu jednostavno nema vjetra niti buke.”

i10tg

Trkaći automobil godine: Peugeot 208 T16

“Ovog ljeta na Pikes Peaku, Peugeot je imao jednu cestu, jednog vozača i jednu priliku za slavu. Trebao je još automobil koji će pobijediti. 875KS snažan T16 je taj automobil. Rekord je posljedica okupljanja svetog trojstva: najboljeg tima, najboljeg auta i najboljeg vozača.”

pugtg

 

Zeleni automobil godine: BMW i3

“Dnevna gradska vožnja se sastoji od blagog napredovanja u beskonačnim gužvama. Teško je zamisliti boljeg automobila za te svrhe od BMW-a i3. To je prelijepo mjesto za boraviti, a čak mu uspijeva da saobraćajne gužve učini zabavnim.”

i3tg

SUV godine: Range Rover Sport

“Ovaj automobil je zbilja darovit u pravom smislu te riječi: može biti karavan sa tri reda sjedišta, lađa za duga putovanja, terenac ili gutač prtljage. Perfektan za garaže u koje ide samo jedno auto.”

rrtg

Inovacija godine: Volkswagen XL1

“XL1 je sa svojim rješenjima i potrošnjom uspješan primjer kako pomaći i proširiti granice. XL1 nije samo uzbudljiv automobil. On je hiperautomobil.”

xl1tg

Proizvođač godine: Porsche

“Tokom 2013.godine činilo nam se kao da je ovo Porscheova planeta, a mi samo živimo na njoj. 911 GT3, 911 Turbo i Cayman se ističu u svojim klasama, dok Panamera E-hybrid pokazuje koliko se može približiti svojim vanjskim granicama komforne zone, a da ne bude fijasko. A tu je i 918 Spyder. Bog zna šta su sačuvali za sami kraj.”

porschetg

Automobil godine+hothatch godine: Ford Fiesta ST

“To je automobil koji okrepljuje, uzbuđuje i rasplamsava neke ljubavi za koje ste mislili da ih više nemate kada su u pitanju jednostavne stvari. Ovo je automobil koji donosi osmijeh na vaše lice svaki dan. Ovo je automobil 2013.godine.”

fiestasttg

Izvor: www.novavozila.ba

 

Komentari korisnika: