Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

German Special Customs preradio Mercedesa S-klasu Reviewed by Momizat on . Tunerska kuća German Special Customs predstavila je svoju viziju Mercedesa S-klase, tačnije S63 AMG-a, s kojim želi da promjeni karakter i sliku ovog modela. Na Tunerska kuća German Special Customs predstavila je svoju viziju Mercedesa S-klase, tačnije S63 AMG-a, s kojim želi da promjeni karakter i sliku ovog modela. Na Rating: 0

German Special Customs preradio Mercedesa S-klasu

Advertisement

Tunerska kuća German Special Customs predstavila je svoju viziju Mercedesa S-klase, tačnije S63 AMG-a, s kojim želi da promjeni karakter i sliku ovog modela.
Naime, umjesto biznis limuzine umjerenog izgleda, koja je namijenjena dugim putovanjima, GSC želi od nje napraviti sportski nastrojen automobil, koji vapi za pozornošću. Ove slike jasno pokazuju tu namjeru.

GSC je ugradio novi prednji i stražnji branik, prednju masku ofarbao u mat crnu boju, blago redizajnirao prednje farove, a zajedno sa redizajniranim prednjim spojlerom pojavila su se i nova LED svjetla. Na stražnjem dijelu mogu se primijetiti trapezoidne ispušne cijevi, koje predstavljaju završetak novougrađenog sportskog ispušnog sistema. Između njih se smjestio novi difuzor, a iznad njega dodatna LED svjetla. Na poklopcu prtljažnika strši novi spojler.

Jedini izuzetak je na boku, gdje se nalaze novi pragovi vrata suzdržanog izgleda, koje će jedva ko i primijetiti. GSC je ugradio i novu haubu sa koje je nestala Mercedesova zvijezda. Svojim istaknutim linijama i otvorima za zrak jasno daje do znanja da se ispod nje nalazi ozbiljna konjica.

A što se tiče konjice, GSC još ništa nije službeno potvrdio, ali priča se da će iz 5.5-litarskog V8 biturba (koji standardno razvija 585KS), istisnuti oko 850KS. U ponudi će biti i nove felge sa veličinom do 21 inča, kao i modifikovani ovjes sa kojim će se S-klasa moći još više približiti cesti. Inače, ovo je samo jedan u nizu tuning paketa za ovaj model, a mi ćemo izdvojiti još onaj od Brabusa.

Izvor: novavozila

Komentari korisnika: