Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

KINESKA TVRĐAVA: Qoros osvojio pet zvjezdica za sigurnost Reviewed by Momizat on . Qoros 3 Sedan prvi je kineski automobil u povijesti koji je osvojio pet zvjezdica na EuroNCAP testu Na salonu u Ženevi ovog proljeća kineski Qoros predstavio se Qoros 3 Sedan prvi je kineski automobil u povijesti koji je osvojio pet zvjezdica na EuroNCAP testu Na salonu u Ženevi ovog proljeća kineski Qoros predstavio se Rating: 0

KINESKA TVRĐAVA: Qoros osvojio pet zvjezdica za sigurnost

Advertisement

Qoros 3 Sedan prvi je kineski automobil u povijesti koji je osvojio pet zvjezdica na EuroNCAP testu

Na salonu u Ženevi ovog proljeća kineski Qoros predstavio se s modelom 3 Sedan, i vrlo samouvjereno najavio pohod na tržište. Onima koji su na to odmahnuli rukom s podsmjehom Qoros je sada pokazao da ima adute za proboj među najbolje. Osvojili su s modelom Qoros 3 Sedan, naime, maksimalan broj zvjezdica na zahtjevnom EuroNCAP testu sigurnosti. Tako ispada da je Qoros 3 ‘svemirski brod’ za dosadašnje kineske kandidate poput Brilliancea BS4 koji je bio totalan promašaj po pitanju sigurnosti i koji nije osvojio ni jednu zvjezdicu, do Landwind i Geely modela koji su uspjeli dogurati do četiri zvjezdice.

Prava je to senzacija i velika potvrda dobrog posla po pitanju sigurnosti za Qoros 3 Sedan koji je ujedno i prvi auto iz Kine s pet zvjezdica na EuroNcap testu. Tako je ovaj kompaktni sedan osvojio ukupno 95 posto bodova za zaštitu odraslih putnika, 87 posto bodova za zaštitu djece te 77 posto za zaštitu pješaka, a za sustave aktivne i pasivne sigurnosti osvojio je 81 posto bodova. Ukupan rezultat na kraju iznosi 88 posto bodova jer se kategorije međusobno razlikuju po bodovanju, što je Qorosu osiguralo svih pet Euro NCAP zvjezdica što je ujedno i jedan od najboljih rezultata dosad prema nezavisnoj europskoj agenciji EuroNCAP. Čestitamo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari korisnika: