Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Porsche predstavio 919 Hybrid LMP1 Le Mans Reviewed by Momizat on . Porsche 919 Hybrid glasi ime novog učesnika u okviru LMP1 kategorije WEC Šampionata trka izdržljivosti. Model ujedno predstavlja povratak nemačke kompanije na L Porsche 919 Hybrid glasi ime novog učesnika u okviru LMP1 kategorije WEC Šampionata trka izdržljivosti. Model ujedno predstavlja povratak nemačke kompanije na L Rating: 0

Porsche predstavio 919 Hybrid LMP1 Le Mans

Advertisement

Porsche 919 Hybrid glasi ime novog učesnika u okviru LMP1 kategorije WEC Šampionata trka izdržljivosti. Model ujedno predstavlja povratak nemačke kompanije na Le Man, na kojem je poslednji put učestvovala sa legendarnim 917 prototipom.

Porsche-919-hybrid-event-01

 

Misija 919 Hybrid prototipa je da dominira u WEC Šampionatu i nadigra konkurenta iz kuće, Audi tim, kako su oba pod okriljem VW Grupe. Pored Audi tima, Porschea dočekuje i Toyota TS030 Hybrid, LMP1 prototip fantastične bzine ali nedovoljne sreće tokom proteklih sezona. 919 Hybrid će se tako naći na trkačkoj stazi zajedno sa 911 RSR automobilima iz niže GT kategorije trka izdržljivosti.

mark-webber-tests-porsches-2014-lmp1_100449222_l

 

Dodatno, sama misija Porschea u trkačkoj sezoni 2014 je počela potpisivanjem ugovora sa čak 20 vozača u različitim kategorijama i trkačkim serijama širom sveta a gde će se trkati u bojama nemačke kompanije. Wolfgang Hatz, član borda zadužen za istraživanje i razvoj u Porscheu, navodi da nikada do sada kompanija nije posedovala ovako brojnu vozačku postavu.

Porsche-LMP1-Testing-Turn-In1

 

Što se tiče samog 919 Hybrid prototipa, 6 vozača će se smenjivati na dva automobila. U pitanju su novajlija sa Novog Zelanda, Brendon Hartley (24), Marc Lieb (33), Timo Bernhard (32), Romain Dumas (36), Neel Jani (30) i Mark Webber (37).

Porsche-919-hybrid-LMP1-Profile-625x311

 

“Veoma smo ponosni na ovako snažnu vozačku postavu. Tri od 6 vozača dolaze direktno iz sopstvenih redova, od kojih dvojica kao Porsche juniori. Na to smo posebno ponosni. Naziv prototipa 919 Hybrid nastavlja tradciju pobedničkog 917 Le Man trkača, ali i sa uticajem drumskog 918 Spyder, što predstavlja iskorak kompanije u oblasti hibridne budućnosti. Sa hibridnim sportskim automobilima poput Cayenna kao SUV-a i GT Panamere, kao i 918 Spyder 3-litarskog superautomobila ( odnosi se na potrošnju), nalazimo se na pravom putu. Ali da bismo nastavili sa uspešnim nizom i u budućnosti, kao i da bismo spojili sportske aspiracije sa održivošću, moramo nastaviti da učimo. Maksimalna efikasnost u energetskoj iskorišćenosti je pravac novih WEC regulativa za LMP1 kategoriju, a to je i pravac kojim se automobilska industrija kreće”. izjavio je Wolfgang Hatz.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: