Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Renault Next Two uistinu je vozilo budućnosti Reviewed by Momizat on . Renault je ovih dana predstavio futuristički Next Two prototip baziran na Zoe modelu. Radi se o "Renaultovoj viziji autonomnog električnog vozila za 2020. godin Renault je ovih dana predstavio futuristički Next Two prototip baziran na Zoe modelu. Radi se o "Renaultovoj viziji autonomnog električnog vozila za 2020. godin Rating: 0

Renault Next Two uistinu je vozilo budućnosti

Advertisement

Renault je ovih dana predstavio futuristički Next Two prototip baziran na Zoe modelu. Radi se o “Renaultovoj viziji autonomnog električnog vozila za 2020. godinu”. 

renault_next_two_concept_autonomous_driving

Automobil je dizajniran kako bi se mogao samostalno kretati pri brzinama do 30 km/h, a opremljen je nizom senzora i kamera koji mu to omogućuju. Informacije obrađuje centralna jedinica koja potom upravlja upravljačem, motorom i kočnicama. Model je također dobio i sustav za automatsko parkiranje u prostorima adekvatnim za autonomna vozila.

Osim tehnologijom za autonomnu vožnju, model je opremljen i 3G/4G/WiFi povezivošću, displejem u razini očiju te sustavom za “proširenu stvarnost” koji stvara projekciju navigacijskih informacija na slici prometnice u realnom vremenu. Tu je još i “virtualni ured” – sustav za video konferencije, te “pametno” sjedalo koje se u potpunosti prilagođava vozaču.

renault_next_two_concept_autonomous_driving_05

“Ovim modelom željeli smo spojiti dva svijeta, one delegirane vožnje i svestrane povezivosti. Ne samo da će autonomna vožnja povećati sigurnost, već će vozačima osloboditi vrijeme, a mogućnostima povezivanja na najbolji će način iskoristiti to vrijeme” rekao je izvršni direktor Renault-Nissana, Carlos Ghosn.

Video:

Izvor: www.autoclick.hr

Komentari korisnika: