Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Špijuniran Lamborghini Huracan Reviewed by Momizat on . Lamborghini Gallardo je imao dug, uspešan i život koji je svojoj kompaniji doneo preokret u finansijskom smislu. No, nakon 10 godina i preko 14.000 prodatih pri Lamborghini Gallardo je imao dug, uspešan i život koji je svojoj kompaniji doneo preokret u finansijskom smislu. No, nakon 10 godina i preko 14.000 prodatih pri Rating: 0

Špijuniran Lamborghini Huracan

Advertisement

Lamborghini Gallardo je imao dug, uspešan i život koji je svojoj kompaniji doneo preokret u finansijskom smislu. No, nakon 10 godina i preko 14.000 prodatih primeraka, došlo je vreme da ga smeni Huracan, novi najmanji model u ponudi italijanske kompanije.

lambo-huracan-spy5

Dok trenutno traje serijal objave teaser video snimaka kojima se najavljuje novi model, Lamborghini užurbano testira maskirane prototipe automobila na severu Evrope, u uslovima oštre zime i zavejanih puteva.

No, iako bazni model ponude Lamborghinija sastavljene isključivo od superautomobila, Huracan će najverovatnije dobiti unapređeni atmosferski V10 agregat zapremine 5,2 litra, poznat iz Gallarda. U nasledniku će isporučivati oko 600 konja, indicirajući da će pored imena poneti i šifrovani naziv LP600-4, istovremeno aludirajući i da će posedovati integralni pogon.

On je i na Gallardu dolazio kao standardni deo opreme, sa zadnjim pogonom rezervisanim za specijalne edicije gde je model prolazio kroz procese olakšavanja i ekstremizacije samog automobila. Takav će biti slučaj i sa Huracanom. No, možda najpozitivnija promena je smena nezgrapne i neodlučne automatske transmisije novom sedmostepenom sa duplom spojnicom. Na žalost, manuelna transmisija neće biti na listi opcija.

Iako je Gallardo bio vidno lakši od srodnika po osnovi, Audija R8. Huracan će biti lakši i od njega. To je moguće zahvaljujući upotrebi aluminijuma, ugljeničnih vlakana i ostalih kompozitnih materijala u izradi strukture, kombinujući više materijala u samom sklopu osnove. Međutim, iako podjednako čvrsta i lagana, nova struktura biće i osetno jeftinija za proizvodnju. Kao i do sada, nju će dobiti druga generacija Audija R8.

Lamborghini Huracan biće delimično predstavljen nekoliko dana pre kraja godine, kada će biti objavljeni i preliminarne specifikacije, dok se zvanična premijera očekuje na proleće u Ženevi.

Foto:

lambo-huracan-spy1

lambo-huracan-spy2

 

lambo-huracan-spy3

lambo-huracan-spy4

lambo-huracan-spy6

 

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: