Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Upoznajte “Ferrari” s pedalama i nultom stopom štetnih emisija Reviewed by Momizat on . Austrijski umjetnik Johannes Langeder, isti onaj koji je 2010. godine predstavio repliku Porschea 911 izrađenu od kartona i aluminijske folije (Ferdinand GT3 RS Austrijski umjetnik Johannes Langeder, isti onaj koji je 2010. godine predstavio repliku Porschea 911 izrađenu od kartona i aluminijske folije (Ferdinand GT3 RS Rating: 0

Upoznajte “Ferrari” s pedalama i nultom stopom štetnih emisija

Advertisement

Austrijski umjetnik Johannes Langeder, isti onaj koji je 2010. godine predstavio repliku Porschea 911 izrađenu od kartona i aluminijske folije (Ferdinand GT3 RS), lansirao je još jedan interesantan projekt.

Riječ je o (još jednoj) osebujnoj viziji supersportskog “automobila” – onog s nultom stopom štetnih emisija koji, baš kao i njegov prethodnik, za pogon koristi pedale, odnosno čistu fizičku snagu.

Langederov novi projekt nosi ime Fahrradi Farfalla FXX, koje predstavlja spoj njemačke riječi za bicikl (Fahrrad) i talijanske riječi za leptir (Farfalla), a inspiriran je trkaćom varijantom Ferrari Enza, modelom FXX, čiju oznaku također nosi u imenu.

VIDEO: Fahrradi Farfalla FXX

Ovo remek djelo bit će izloženo u Muzeju moderne umjetnosti Lentos u Linzu do 4. srpnja, a tko ga poželi kupiti za njega će morati iskeširati nevjerojatnih milijun i pol eura, odnosno nešto više od 11 milijuna kuna prema aktualnom tečaju.

U video prilogu možete pogledati tobožnji promotivni spot za “Fahrradi” ili, bolje rečeno, parodiju na Mercedes-Benzovu reklamu za model SLS AMG u kojoj se pojavljuje i legendarni Michael Schumacher.

Izvor : autoholik.net

Komentari korisnika: