Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Aston Martin Varekai će imati AMG-ov V8 agregat! Reviewed by Momizat on . Aston Martin je jedan od retkih proizvođača luksuznih automobila u čijoj gami još uvek nema SUV modela (društvo mu pravi i Ferrari). Međutim, to će se uskoro pr Aston Martin je jedan od retkih proizvođača luksuznih automobila u čijoj gami još uvek nema SUV modela (društvo mu pravi i Ferrari). Međutim, to će se uskoro pr Rating: 0

Aston Martin Varekai će imati AMG-ov V8 agregat!

Advertisement

Aston Martin je jedan od retkih proizvođača luksuznih automobila u čijoj gami još uvek nema SUV modela (društvo mu pravi i Ferrari). Međutim, to će se uskoro promeniti s obzirom da će britanski brend sledeće godine predstaviti svoj prvi SUV ikad, model po imenu Varekai (DBX).

Aston Martin Varekai (1)

Interesantno je to što su predstavnici kompanije rekli da će i Varekai ispod haube imati isti twin-turbo V8 agregat radne zapremine četiri litara kakav se nalazi u modelima Vantage i DB11, a ne V12 agregat. Ova osmocilindrična pogonska jedinica je zapravo proizvod nemačkog Daimler-a, a razvija 503 konjske snage. Sa druge strane, V12 agregate kompaniji Aston Martin dostavlja Ford, a taj ugovor između ova dva giganta ističe 2021. godine, što postavlja znak pitanja za sudbinu V12 agregata u budućnosti.

Činjenica da će prvi SUV model britanskog proizvođača imati V8 agregat se pominje u jednom dokumentu koji je namenjen potencijalnim investitorima, a u njemu stoje predviđanja o broju prodatih automobila, kao i velika očekivanja za novi model.

Naime, analitičari britanske kompanije predviđaju da će upravo Varekai postati najprodavaniji automobil kompanije Aston Martin, te su naveli očekivanje da će se on prodavati u 3.850 primeraka godišnje. Takođe, u dokumentu je predviđeno i da će se Vantage prodavati u 3.250 primeraka godišnje.

Aston Martin Varekai (2)

Sa ciljem da poveća prodaju svojih automobila, Aston Martin planira da poveća broj prodajnih salona sa 160 na 200. Takođe se navodi da su predstavnici kompanije uvereni da će novi SUV model privući nove klijente, među kojima su i žene.

Varekai će početi da se proizvodi početkom 2020. godine u novom postrojenju u Velsu, a biće glavna konkurencija modelima poput Bentley Bentayga, Lamborghini Urus i najavljenog Ferrari Purosangue.

Napomena: na fotografijama je konept model Aston Martin DBX

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: