Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW i8 – restilizacija s više snage Reviewed by Momizat on . BMW i8 je na tržištu već više od tri godine, i predstoji mu osveženje. Sudeći po novom izveštaju, bavarski superhibrid u novom izdanju stiže sledeće godine, sa BMW i8 je na tržištu već više od tri godine, i predstoji mu osveženje. Sudeći po novom izveštaju, bavarski superhibrid u novom izdanju stiže sledeće godine, sa Rating: 0

BMW i8 – restilizacija s više snage

Advertisement

BMW i8 je na tržištu već više od tri godine, i predstoji mu osveženje. Sudeći po novom izveštaju, bavarski superhibrid u novom izdanju stiže sledeće godine, sa čitavim nizom unapređenja, i to verovatno iz Formula E bezbednosnog automobila.

bmw-i8

To znači da možemo očekivati ukupnu izlaznu snagu povećanu za 15 ks na ukupno 377. Aktuelni model do stotke ubrzava za 4,4 sekunde, a ovo bi moglo da bude poboljšano kod restilizovanog modela.

Više snage u ovom slučaju neće značiti i kraću autonomiju, jer BMW radi da proširenju ukupnog dometa vozila. Ovo je moguće zahvaljujujći revidiranom paketu baterija, takođe izvorno iz Formula E bezbednosnog automobila. Reč je o jedinici od 10 kWh, za razliku od serijske od 7,1 kWh.

Doći će takođe i do modifikacija na šasiji, biće unapređenja gornja ramena i spone, zajedno sa oprugama i amortizerima.

Nakon prodaje od više od 10.000 primeraka od novembra 2013., i8 će biti lansiran zajedno sa i8 Spyderom, mada ova informacija nije 100 odsto sigurna, jer su prethodni izveštaji govorili da će verzija s otvorenim krovom stići 2018.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: