Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW počeo proizvoditi Seriju 8 Cabrio Reviewed by Momizat on . Četiri mjeseca nakon početka proizvodnje nove Serije 8 Coupe u BMW-u su počeli s proizvodnjom njenog "open-air“ izdanja. BMW Serije 8 Cabrio zamijenit će Cabrio Četiri mjeseca nakon početka proizvodnje nove Serije 8 Coupe u BMW-u su počeli s proizvodnjom njenog "open-air“ izdanja. BMW Serije 8 Cabrio zamijenit će Cabrio Rating: 0

BMW počeo proizvoditi Seriju 8 Cabrio

Advertisement

Četiri mjeseca nakon početka proizvodnje nove Serije 8 Coupe u BMW-u su počeli s proizvodnjom njenog “open-air“ izdanja.

bmw-8-cabrio (1)

BMW Serije 8 Cabrio zamijenit će Cabrio model iz Serije 6, a najnoviji četverosjed s mekim sklopivim krovom počeo se proizvoditi u tvornici u njemačkom gradu Dingolfingu u kojoj BMW već proizvodi modele iz Serije 5 i 7, ali i karoserije Rolls-Royce automobila.

bmw-8-cabrio (2)

BMW će Seriju 8 Cabrio od marta ponuditi u kombinaciji s jednim benzinskim i jednim dizelskim motorom. Iza oznake M850i xDrive krije se novorazvijeni 4,4-litarski V8 biturbo benzinski motor koji razvija 530 konjskih snaga i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta, a verziju 840d xDrive pokreće trolitarski 6-cilindarski dizelski motor koji uz asistenciju dva turbopunjača nudi 320 konjskih snaga i 680 Nm najvećeg obrtnog momenta.

bmw-8-cabrio (3)

Za prijenos snage na obje osovine BMW u oba slučaja koristi 8-stepeni automatski mjenjač, a dvojcu bi se uskoro trebala pridružiti i najsnažnija (Coupe i Cabrio) verzija M8 čiji će V8 motor u tom slučaju raspolagati s više od 600 konjskih snaga.

bmw-8-cabrio (4)

Tvornica u Dingolfingu u kojoj radi približno 18.000 ljudi jedna je od trideset BMW-ovih tvornica širom svijeta, a s njenih proizvodnih traka prošle godine sišlo je više od 376.000 automobila.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: