Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

DEBITOVALA DRUGA GENERACIJA: Novi Range Rover Evoque Reviewed by Momizat on . Kompanija Land Rover sinoć je predstavila potpuno novi Range Rover Evoque, koji je vizuelno evolucija postojećeg, ali je mehanički dobar deo komponenti, uključu Kompanija Land Rover sinoć je predstavila potpuno novi Range Rover Evoque, koji je vizuelno evolucija postojećeg, ali je mehanički dobar deo komponenti, uključu Rating: 0

DEBITOVALA DRUGA GENERACIJA: Novi Range Rover Evoque

Advertisement

Kompanija Land Rover sinoć je predstavila potpuno novi Range Rover Evoque, koji je vizuelno evolucija postojećeg, ali je mehanički dobar deo komponenti, uključujući i platformu, potpuno nov

rover (1)

U Londonu je sinoć zvanično predstavljena nova, druga generacija krosover modela Evoque, s kojim će Range Rover nastojati da ne samo da zadrži postojeću popularnost, već i da privuče nove kupce, predstavljanjem hibridne verzije.

Novi Evoque nalazi se na novoj platformi Jaguar Land Rover grupe koja nosi naziv Premium Transverse Architecture (PTA), a sposobna je da „ugosti“ različite vrste pogonskih jedinica, uključujući i hibridne, koji će se pojaviti u skorijoj budućnosti.

rover (4)

Vizuelno, novi Evoque je svojevrsna evolucija u odnosu na aktuelni model, sa rastućom „bočnom linijom“ i istovremeno padajućom linijom krova, koje zajedno formiraju karakterističan oblik prozora i relativno malo zadnje staklo. Ono što je novina jeste da novi Evoque više neće dolaziti u Coupe verziji sa troja vrata.

Kada je reč o pogonskim jedinicama, novost je i to što će sve verzije, bez obzira da li su benzinske ili dizel, imati tzv. mild-hybrid sistem koji podrazumeva električni sistem od 48 volti i litijum-jonsku bateriju kapaciteta 8 Ah.

Pomenuti sistem u potpunosti će gasiti klasični motor pri brzinama ispod 17 km/h, a istovremeno će pomagati prilikom ubrzanja. Nominalno raspolaže obrtnim momentom od 20 do 30 Nm, koji u ekstremnim slučajevima pri ubrzanjima može dostići i 100 Nm.

rover (2)

A što se tiče klasičnih motora, ponudu će u startu činiti dva agregata u tri verzije snage. Benzinski Ingenium motori dolaziće sa 200, 250 i 300 „konja“ dok će dizel jedinice imati 150, 180 i 240 konjskih snaga. Klasični 6-stepeni manuelni menjač imaće samo osnovni model sa pogonom na prednje točkove dok će ostatak game dobiti novi 9-stepeni automatski menjač.

rover (3)

Novi Range Rover Evoque u prodaji će se naći na proleće 2019. godine, i to po ceni 37.350 evra za osnovnu dizel verziju od 150 KS i pogonom na prednje točkove. Benzinska verzija od 200 konjskih snaga, sa automatskim menjačem i 4WD pogonom startuje od 40.500 evra.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: