Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Dolazi Purosangue, prvi Ferrarijev SUV – pričekajte 2022. godinu Reviewed by Momizat on . Terenac marke Ferrari? Da, vjerujemo kako je za istinske zaljubljenike u marku Ferrari to svetogrđe, ali isto tako moramo shvatiti kako se tržište jako brzo raz Terenac marke Ferrari? Da, vjerujemo kako je za istinske zaljubljenike u marku Ferrari to svetogrđe, ali isto tako moramo shvatiti kako se tržište jako brzo raz Rating: 0

Dolazi Purosangue, prvi Ferrarijev SUV – pričekajte 2022. godinu

Advertisement

Terenac marke Ferrari? Da, vjerujemo kako je za istinske zaljubljenike u marku Ferrari to svetogrđe, ali isto tako moramo shvatiti kako se tržište jako brzo razvija i da stasaju novi kupci s (pre)dubokim džepovima s novim afinitetima i pogledima na automobile, pa tako i na Ferrari.

Purosangue-1-899x506

Sasvim je sigurno kako će Ferrarijev SUV naći svoje kupce, a isto tako da će unatoč obliku SUV-a zadržati osnovne karakteristike Ferrarija. Podsjetimo kako je Ferrari u siječnju 2018. godine najavio sportski terenac, urbani luksuzni automobil s pogonom na sva četiri kotača i to za kraj 2019. ili početak 2020. godine. Novo je vozilo nazivao ‘Ferrari Utility Vehicle’ ili FUV. Ali, novi izvršni šef FCA, Carey Camilleri, prolongirao je predstavljanje Purosangue, prvog Ferrarijevog SUV-a za 2022. godinu.

Purosangue-3

Sve se vrti oko hibrida i struje, a na to prisiljava ekologija. Od toga nisu imuni ni oni najbolji i najbrži, pa tako i proizvođači super automobila su silom prilika okrenuti se barem hibridima, ako ne i čistim električnim automobilima. Tako je Ferrari najavio kako će do 2022. godine čak 60 posto njegovih modela u prodajnoj liniji biti hibridi (benzinsko-električni pogon), a potvrđen je i dolazak na tržište prvog Ferrarijevog SUV-a, naravno plug-in hybrida.

Prvi sportski terenac marke Ferrari razvija se pod imenom Purosangue, a planiran je poslije završetka trenutačnog poslovnog plana 2022. godine. Zadržati visoke performanse i osjećaj koji pruža Ferrari tijekom vožnje bit će zadržan unatoč toga što hibridi i struja na velika vrata ulaze u automobile marke Ferrari – izjavili su iz vrha Ferrarija. Takav pristup je neophodan za preživljavanje ove legendarne marke, jer znakovito je kako su Ferrarijeve dionice izgubile na vrijednosti 8 posto, jer su se investitori pitali može li Ferrari ostvariti zacrtane poslovne ciljeve nakon smrti šefa Sergija Marchionnea.

Purosangue-2

Ferrari se ubuduće orijentira na što veći profit, ali ne želi povećavati količinu proizvodnje automobila, jer bi njezino povećanje moglo narušiti ekskluzivnu privlačnost marke. Ipak, Ferrari ima u planu do 2022. godine lansirati 15 novih modela, ali uz značajno povećanje prosječne cijene, ne povećavajući količine.

Izvor: automania.hr

Komentari korisnika: