Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

ELEKTRIČNA BUDUĆNOST: Mercedes-Benz EQ C ‘uhvaćen’ tokom testiranja! Reviewed by Momizat on . I Mercedes se polako okreće potpuno električnim vozilima, a prvi model u gami biće kompaktni SUV po imenu EQ C, koji je nedavno uhvaćen tokom testiranja. Iako p I Mercedes se polako okreće potpuno električnim vozilima, a prvi model u gami biće kompaktni SUV po imenu EQ C, koji je nedavno uhvaćen tokom testiranja. Iako p Rating: 0

ELEKTRIČNA BUDUĆNOST: Mercedes-Benz EQ C ‘uhvaćen’ tokom testiranja!

Advertisement

I Mercedes se polako okreće potpuno električnim vozilima, a prvi model u gami biće kompaktni SUV po imenu EQ C, koji je nedavno uhvaćen tokom testiranja.

mercedes-eq-c-01

Iako poznat po luksuznim limuzinama i SUV modelima, Mercedes uveliko radi i na električnim vozilima, što je demonstrirao još 2016. godine na Salonu automobila u Parizu, kada je prikazan EQ Concept električnog kompaktnog SUV-a.

Daljim razvojem pomenutog koncepta, Mercedes priprema teren za serijski automobil EQ C, koji bi trebalo zvanično da stigne na tržište 2019. godine te da se upusti u bitku sa već etabliranim modelima kao što su Jaguar E-Pace ili Tesla Model X.

mercedes-eq-c-02

Automobil koristi potpuno novu EVA (Electric Vehicle Architecture) platformu konstruisanu od čelika i aluminijuma. Kako se navodi, elektropogon će omogućavati Mercedesovom SUV-u da vrši raspodelu obrtnog momenta po osovinama i do 100 procenata (napred/nazad).

Predviđanja su da će sprint do 100 km/h trajati oko 5,0 sekundi, te da bi sa jedinim punjenjem baterija, autonomija trebala da iznosi oko 500 kilometara.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: