Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ferrari predstavio podsjetnik na trkaći model 330 P3/P4 Reviewed by Momizat on . Jasno je da u Ferrariju ni ovaj put nisu otkrili ime kupca za kojeg su napravili jedinstven automobil koji je namijenjen za korištenje isključivo na stazama. Na Jasno je da u Ferrariju ni ovaj put nisu otkrili ime kupca za kojeg su napravili jedinstven automobil koji je namijenjen za korištenje isključivo na stazama. Na Rating: 0

Ferrari predstavio podsjetnik na trkaći model 330 P3/P4

Advertisement

Jasno je da u Ferrariju ni ovaj put nisu otkrili ime kupca za kojeg su napravili jedinstven automobil koji je namijenjen za korištenje isključivo na stazama.

Ferrari (1)

Najnovija jedinstvena kreacija Ferrarijevog odjela u kojem brinu za ispunjavanje svih želja svojih dobrostojećih kupaca zasnovana je na trkaćem modelu 488 GT3, a neimenovani kupac modela koji se krije iza oznake P80/C želio je automobil koji treba podsjećati na Ferrarijev trkaći model 330 P3/P4 koji je svoje “bitke” na stazama širom svijeta vodio šezdesetih godina dvadesetog stoljeća.

Ferrari (2)

Razvoj projekta P80/C počeo je 2015. godine. Krajnji rezultat entuzijazma i neograničene količine novca je automobil koji nije namijenjen za korištenje na javnim cestama, a među jedinstvenim (namjenskim) karbonskim karoserijskim detaljima koji aludiraju na trkaći asfalt posebno se ističu otvori za ulazak zraka prema centralno postavljenom biturbo V8 motoru (oko 600 KS), zadnji difuzor i zadnji spojler.

Ferrari (3)

Ferrari (4)

Zanimljivo je dizajniran i veliki prednji usmjerivač zraka, ali i poklopac motora. Korištenje samo na stazi sugerišu i mnogobrojni elementi u unutrašnjosti, zaključno sa sigurnosnim kavezom i izrazito profilisanim sjedištima.

Ferrari (5)

U Ferrariju nikada ne otkrivaju cijene svojih jedinstvenih automobila, a tako je i ovaj put.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: