Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Geely SX11 Reviewed by Momizat on . Kineska kompanija Geely je otkrila izgled svog novog crossovera rođenog na novoj modularnoj platformi. Geely SX11 je crossover koji treba da postane globalni mo Kineska kompanija Geely je otkrila izgled svog novog crossovera rođenog na novoj modularnoj platformi. Geely SX11 je crossover koji treba da postane globalni mo Rating: 0

Geely SX11

Advertisement

Kineska kompanija Geely je otkrila izgled svog novog crossovera rođenog na novoj modularnoj platformi. Geely SX11 je crossover koji treba da postane globalni model kompanije poznate po vlasništvu nad švedskim premium proizvođačem Volvo.

geely_sx11 11

Zvanično, automobil će biti prikazan na jesenjem salonu automobila u Guangzhou, nakon čega će se pojaviti u prodaji na domaćem kineskom tržištu, a onda krenuti u osvajanje sveta.

SX11 će biti prvi model Geelyja napravljen na novoj modularnoj platformi BMA (B-Segment Modular Architecture).

geely_sx11 111

Kinezi kažu da su je razvili samostalno kombinujući i elemente CMA platforme na kojoj je, između ostalog, napravljen i Volvo XC40, evropski automobil 2018. godine.

U Geelyju kažu da će nova platforma omogućiti stvaranje i limuzine kao i hatchbacka, ne samo za Kinu nego i tržišta Evrope, jugoistočne Azije, Afrike, Južne Amerike i Bliskog istoka.

Dizajn automobila je potpisao Peter Horbury, koji je kompaktnom crossoveru dužine 4430 mm dao moderan izgled.

geely_sx11 1

Veze s Volvoom XC40 dolaze do izražaja u izboru pogonskog agregata. Geely SX11 dobiće 1,5 litarski 3-cilindrični turbo benzinac koji u XC40 razvija 156KS, a blaži ekološki standardi u Kini će mu obezbediti snagu od 177 “konja” u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Očekuje se da bude dostupan i slabiji 1,0 litarski 3-cilindraš snage 136 “konja”, ali i hibridna verzija.

geely_sx11 1111

Još nema informacija o ceni, međutim ne treba sumnjati da će Geely SX11 biti značajno jeftiniji od švedskog rođaka XC40.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Komentari korisnika: