Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

I Audi ima svog Maybacha, a uskoro će ga predstaviti svijetu Reviewed by Momizat on . I dok vrhunac luksuza kod Mercedesa nosi oznaku Maybach, u Audiju će tu ulogu preuzeti oznaka Horch. A to legendarno ime krasit će najekskluzivniju izvedbu Audi I dok vrhunac luksuza kod Mercedesa nosi oznaku Maybach, u Audiju će tu ulogu preuzeti oznaka Horch. A to legendarno ime krasit će najekskluzivniju izvedbu Audi Rating: 0

I Audi ima svog Maybacha, a uskoro će ga predstaviti svijetu

Advertisement

I dok vrhunac luksuza kod Mercedesa nosi oznaku Maybach, u Audiju će tu ulogu preuzeti oznaka Horch.

Audi-A8-18_1200

A to legendarno ime krasit će najekskluzivniju izvedbu Audija A8, i to za najviše dvije do tri godine, javlja Automotive News. To će značiti obilje luksuza, još više naprednih tehnologija, ali i W12 twin turbo motor.

Pritom se ne razmišlja o zasebnim modelima. Nimalo čudno s obzirom na loše Mercedesovo iskustvo s modelima Maybach 57 i 62.

Tvrtku punog imena “August Horch Automobilwerke GmbH” 1899. osnovao je August Horch, a sjedište je bio Zwickau. Horch doživljava debakl i nakon otkaza 1909. godine osniva novu tvrtku Audi, što je latinski prijevod riječi horch. Horch je tijekom 1920-ih i 1930-ih u Njemačkoj bio vrlo uspješan brend luksuznih automobila, a egzistirao je od 1932. godine kao dio Auto Union grupe, zajedno s Audijem, DKW-om i Wandererom. Marka je nestala 1940-ih, a zatim je tijekom 1950-ih kratko oživjela u Istočnoj Njemačkoj.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: