Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

JOŠ SNAŽNIJI I BRŽI: Restilizovani Volkswagen Golf R Reviewed by Momizat on . Volkswagen je pored standardnog modela, predstavio i restilizovani Golf R, čiji agregat sada oslobađa čak 310 'konja'. Najsnažnija verzija popularnog Volkswagen Volkswagen je pored standardnog modela, predstavio i restilizovani Golf R, čiji agregat sada oslobađa čak 310 'konja'. Najsnažnija verzija popularnog Volkswagen Rating: 0

JOŠ SNAŽNIJI I BRŽI: Restilizovani Volkswagen Golf R

Advertisement

Volkswagen je pored standardnog modela, predstavio i restilizovani Golf R, čiji agregat sada oslobađa čak 310 ‘konja’.

Restilizovani Volkswagen Golf R (1)

Najsnažnija verzija popularnog Volkswagenovog modela Golf, koja nosi oznaku R, predstavljena je u izvedbi za 2017. godinu, koja podrazumeva veoma diskretnu restilizaciju, ali i povećanje snage iz 2,0-litarskog turbo motora.

Restilizovani Volkswagen Golf R (2)

Gledano spolja, dobri poznavaoci primetiće restilizovan prednji i zadnji odbojnik, kao i nove svetlosne grupe u LED tehnologiji, dok je enterijer obogaćen opcionim Active Info Display, koji dolazi sa 12,3-inčnim kolornim monitorom.

Restilizovani Volkswagen Golf R (3)

Ipak, ljubitelje ove verzije najviše će obradovati činjenica da je snaga sa 300 KS, koliko je do sada oslobađao njegov 2,0-litarski TSI agregat, podignuta na 310 „konja“, a obrtni moment na 400 Nm.

Restilizovani Volkswagen Golf R (4)

Uz pomoć 4MOTION pogona na sva četiri točka i 7-stepenog DSG menjača, Golf R sada do 100 km/h stiže za samo 4,6 sekundi, što je tri desetinke brže nego pre, dok mu u slučaju 6-stepene manuelne transmisije treba nešto više vremena – oko 5,0 sekundi.

Restilizovani Volkswagen Golf R (5)

Cena ovog modela u Nemačkoj startuje od 40.675 evra, dok karavan verzija košta još više – čak 44.800 evra!

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: