Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kia Telluride predstavljen na Nedelji mode u Njujorku Reviewed by Momizat on . Kia je studiju velikog SUV modela nazvanog Telluride premijerno prikazala još u januaru 2016. godine na sajmu automobila u Detroitu, zatim je na putevima uhvaće Kia je studiju velikog SUV modela nazvanog Telluride premijerno prikazala još u januaru 2016. godine na sajmu automobila u Detroitu, zatim je na putevima uhvaće Rating: 0

Kia Telluride predstavljen na Nedelji mode u Njujorku

Advertisement

Kia je studiju velikog SUV modela nazvanog Telluride premijerno prikazala još u januaru 2016. godine na sajmu automobila u Detroitu, zatim je na putevima uhvaćena i njegova serijska verzija a sada je na Nedelji mode u Njujorku i zvanično predstavljen javnosti.

Kia Telluride (1)

Primerak predstavljen u Njujorku je dodatno modifikovan, i top u stilu Divljeg zapada (drvo, koža…).

Takođe, na ovom show-car primerku su montirani i zaštitini elementi napred, novi pragovi, vitlo, krovni prtljžanik, rezervni točak na vratima prtljažnika kao i točkovi od 20 inča sa off-road gumama 265/50R-20.

Kia Telluride (2)

Kia za sada nije objavila tehničke detalje sem da će pod haubom ovog vozila sa 8 sedišta biti V6 motor (verovatno 3,3 litarski Twin Turbo, uparen sa 8-stepenim automatskim menjačem).

Telluride bi trebalo da bude dostupan u 2WD i 4WD verzijama, a proizvodiće se u Kijinoj fabrici u Džordžiji (kod Kijinih američkih dilera će se naći početkom 2019. godine)..

Kia Telluride (3)

Po ranijim najavama iz južnokorejske kompanije, Telluride “usmerava Kijin dizajnerski rečnik u hrabrom novom pravcu” i nudiće gomilu najnaprednije tehnologije (između ostalog i široki ekran osetljiv na dodir za infotainment sistem.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: