Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Koenigseggov hibridni superautomobil će koštati milion eura Reviewed by Momizat on . Ranije ove sedmice je Koenigsegg objavio da udružuje snage sa švedskom kompaniom NEVS (National Electric Vehicle Sweden) s ciljem razvoja novih vozila s fokusom Ranije ove sedmice je Koenigsegg objavio da udružuje snage sa švedskom kompaniom NEVS (National Electric Vehicle Sweden) s ciljem razvoja novih vozila s fokusom Rating: 0

Koenigseggov hibridni superautomobil će koštati milion eura

Advertisement

Ranije ove sedmice je Koenigsegg objavio da udružuje snage sa švedskom kompaniom NEVS (National Electric Vehicle Sweden) s ciljem razvoja novih vozila s fokusom na elektrifikaciju. Plod ovog partnerstva bi mogao biti novi superautomobil švedskog proizvođača.

koenig

Koenigsegg želi povećati trenutnu prodaju automobila koja trenutno iznosi 20 primjeraka godišne na barem 100 ili više. Top Gear piše da će se na tržištu prvo pojaviti potpuno novi hibridni superautomobil koji će svoje mjesto naći ispod ostalih Koenigseggovih automobila. To znači da neće biti nasljednik modela Agera RS ili Regera, kao ni nešto drugačija njihova verzija.

“Želimo proširiti našu ponudu jer je naš brend prerastao proizvodnju. Imamo rok od nekoliko godina za isporuku super ekskluzivnih hiperautomobila koje danas proizvodimo, ali smatramo da proizvodnjom jeftinijih superautomobila možemo povećati prodaju”, izjavio je Cristian von Koenigsegg, osnivač, ideolog i direktor Koenigsegga.

Vjeruje se da će novi model koštati milion eura.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: