Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Krajem mjeseca Porsche predstavlja novu Panameru Reviewed by Momizat on . Matthias Müller, bivši čelnik Porschea i trenutni šef u VW Group, nije pretjeran ljubitelj trenutnog izdanja Porsche Panamera. 'Moglo bi to biti bolje', rekao j Matthias Müller, bivši čelnik Porschea i trenutni šef u VW Group, nije pretjeran ljubitelj trenutnog izdanja Porsche Panamera. 'Moglo bi to biti bolje', rekao j Rating: 0

Krajem mjeseca Porsche predstavlja novu Panameru

Advertisement

Matthias Müller, bivši čelnik Porschea i trenutni šef u VW Group, nije pretjeran ljubitelj trenutnog izdanja Porsche Panamera. ‘Moglo bi to biti bolje’, rekao je svojevremeno. Upravo to ‘bolje’ će se i otkriti 28. lipnja u Berlinu, potpuno novim izdanjem Porscheovog modela.

panamera-teaser

‘Mirenje suprotnosti – to je tradicija Porschea. Potrebna je hrabrost kako bi se stvari napravile. Ne treba se držati samo utabanog puta, već ponovnog osmišljavanja stvari svaki put iznova. Baš kao što je to učinio Porsche prije sedam godina’, stoji u priopćenju za medije ovog proizvođača. Prije sedam godina je, naime, upravo otkriven luksuzni četverovratni Porsche Panamera, koji je u brojnim testovima na ovaj ili onaj način ‘nadišao’ Maserati Quattroporte ili Aston Martin Rapide.

Porsche se nada kako će novitet također polučiti izvrstan uspjeh na tržištu. Nova Panamera bi trebala koristiti novu MSB platformu VW grupe, koja će činiti osnovu sljedeće generacije Audija A8 i Bentleyja Continental. Zahvaljujući korištenju aluminijske arhitekture i kompozita, vozilo bi trebalo biti lakše od dvije tone po prvi put. Kura mršavljenja bi trebala uštedjeti gotovo 100kg.

Po pitanju motorizacije, valja očekivati da će svi motori biti upareni s turbopunjačima, sve od 3,0-litrenog V6 dizela koji razvija 258KS pa do bi-turbo V8 modela koji razvija 562KS. Ipak, više detalja bi se trebalo otkriti koncem mjeseca, a za sada je jedino služben tajanstveni prikaz stražnjeg svjetlosnog sklopa nove Panamere.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: