Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mazda je novitetu dala neobično ime, sada znamo i zašto Reviewed by Momizat on . Kad je Mazda najavila novi crossover, svi su bili sigurni kako se radi o CX-4, no stigao je CX-30. Da su slijedili dosadašnju nomenklaturu u Mazdi bi model dois Kad je Mazda najavila novi crossover, svi su bili sigurni kako se radi o CX-4, no stigao je CX-30. Da su slijedili dosadašnju nomenklaturu u Mazdi bi model dois Rating: 0

Mazda je novitetu dala neobično ime, sada znamo i zašto

Advertisement

Kad je Mazda najavila novi crossover, svi su bili sigurni kako se radi o CX-4, no stigao je CX-30.

mazda

Da su slijedili dosadašnju nomenklaturu u Mazdi bi model doista nazvali CX-4 jer je veličinom smješten upravo između manjeg CX-3 i većeg CX-5. No u Mazdi su se odlučili za drugo ime jer je CX-4 već zauzet. A da stvar bude zanimljivija, sama Mazda ga ima u svojoj gami.

Radi se o modelu za kinesko tržište pa su odlučili krenuti novim putem, otkrili su iz Mazde za američki Car&Driver. Pomalo neočekivano, jer brojne druge marke ne rade takve razlike. Uostalom tako i Volkswagen nudi dva potpuno različita Passata, američki i europski.

Budućim vlasnicima sve rečeno je manje bitno od činjenice da će model biti osjetno jeftiniji od CX-5, dok će u pogledu motorizacije ugostiti novu Skyactive liniju motora uključujući i X motor koji kombinira ono najbolje iz dva svijeta, benzinskog i dizelskog.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: