Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes A-Klasa Sedan stiže krajem 2018. godine Reviewed by Momizat on . Izvor magazina Autocar je otkrio da će A-Klasa Sedan biti direktni rival Audiju A3 Sedan, a kada je riječ o kineskom tržištu, tamo će konkurencija biti BMW Seri Izvor magazina Autocar je otkrio da će A-Klasa Sedan biti direktni rival Audiju A3 Sedan, a kada je riječ o kineskom tržištu, tamo će konkurencija biti BMW Seri Rating: 0

Mercedes A-Klasa Sedan stiže krajem 2018. godine

Advertisement

Izvor magazina Autocar je otkrio da će A-Klasa Sedan biti direktni rival Audiju A3 Sedan, a kada je riječ o kineskom tržištu, tamo će konkurencija biti BMW Serija 1 Sedan.

Mercedes A-Klasa Sedan (1)

Novi Mercedesov model će dijeliti poboljšanu MFA platformu s novom generacijom A-Klase te će svoju poziciju naći iznad modela CLA, što znači da će biti veći, ali i skuplji od četverovratnog coupea. No, u isto vrijeme neće negativno utjecati na prodaju C-Klase, što je, razumljivo, veoma važno njemačkom proizvođaču.

Kupcima će biti opciono dostupan 4Matic pogon na sva četiri točka, a model će u kini biti ponuđen s produženim međuosovinskim rastojanjem, gdje Mercedes prodaje L modele C i E-Klase.

U ponudi će biti trocilindrični i četverocilindrični benzinski motori s turbopunjačima, kao i dizelski motori. Najsnažniju verziju A45 4Matic Sedan će pokretati 2,0-litarski motor koji će razvijati 400 KS. Plug-in hibridni model će koristiti kombinaciju benzinskog te električnog motora s litij-jonskom baterijom.

Mercedes A-Klasa Sedan (2)

Osnovne modele će pokretati 1,5-litarski dizelaš i 1,6-litarski benzinac. U zavisnosti od odabira motora, A-Klasa Sedan će biti dostupna sa šestostepenim manuelnim i devetostepenim automatskim mjenjačem.

Dolazak sedana se očekuje krajem 2018. godine nakon predstavljanja novog hatchbacka A-Klase.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: