Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes-Benz predstavio CLS treće generacije Reviewed by Momizat on . Mercedes-Benz je predstavio novu generaciju modela CLS, a luksuzni automobil zasnovan je na MRA platformi koju njemačka kompanija već koristi na modelima E i S- Mercedes-Benz je predstavio novu generaciju modela CLS, a luksuzni automobil zasnovan je na MRA platformi koju njemačka kompanija već koristi na modelima E i S- Rating: 0

Mercedes-Benz predstavio CLS treće generacije

Advertisement

Mercedes-Benz je predstavio novu generaciju modela CLS, a luksuzni automobil zasnovan je na MRA platformi koju njemačka kompanija već koristi na modelima E i S-Klase.

merc-cls (1)

Novi Mercedes-Benz CLS publici je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Los Angelesu. Treće izdanje CLS-a nastalo je na modularnoj platformi MRA, a šef odjela za inžinjering Michael Kelz prilikom predstavljanja rekao je da novi CLS, koji će silaziti s proizvodnih traka tvornice u Sindelfingenu, dijeli nekoliko komponenti s Mercedesovim modelima E i S-Klase.

merc-cls (2)

merc-cls (5)

S adekvatnim modifikacijama na šasiji i ovjesu, CLS je u odnosu na E-Klasu podešen da bolje odgovori na zahtjeve vozača koji preferiraju dinamičan stil vožnje, a ukupnoj upravljivosti doprinosi i činjenica da je karoserija automobila (osim vrata) napravljena od aluminija.

merc-cls (3)

Duži i niži od prethodnika, novi CLS zadržao je kupeovsku liniju krova. Vrata su i dalje bez okvira prozora, a korištenjem posljednjih tehničkih rješenja, uz izvanrednu aerodinamiku karoserije, zvučna izolacija u putničkoj kabini bolja je od izolacije koja se nudi uz E-Klasu. U Mercedesu su odgovorili na zahtjeve potencijalnih kupaca pa će novi CLS umjesto dosadašnje konfiguracije sjedišta (2+2) imati pet sjedišta. Zapremina prtljažnika i dalje je 520 litara.

merc-cls (10)

merc-cls (9)

Luksuzno opremljenu i kvalitetno obloženu unutrašnjost karakterišu rješenja koja je Mercedes već ponudio u modelima E i S-Klase, zaključno s dvostrukim 12,3-inčnim “televizorom”, a među najznačajnije novosti bez sumnje spada uvođenje hibridne verzije koja stiže iza oznaka CLS450 i CLS450 4Matic. Trolitarskom rednom 6-cilindarskom turbo benzinskom motoru (367 KS) asistirat će elektromotor-generator koji će ponuditi još dvadesetak konjskih snaga. Prijenos snage obavlja se preko 9-stepenog automatskog mjenjača.

merc-cls (8)

Evropskim kupcima ponudit će se i opcije s dizelskim motorima, a o karoserijskoj verziji CLS Shooting Brake u Mercedesu ne razmišljaju. Prodaja počinje naredne godine.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: