Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes u Frankfurtu lansirao S-klasu koja troši dvije litre na 100 km Reviewed by Momizat on . Frankfurtski autosalon otvorio je vrata, a naglasak je ove godine više nego ikad prije stavljen na štednju. Da ne biste krivo pomislili, automobili su skuplji n Frankfurtski autosalon otvorio je vrata, a naglasak je ove godine više nego ikad prije stavljen na štednju. Da ne biste krivo pomislili, automobili su skuplji n Rating: 0

Mercedes u Frankfurtu lansirao S-klasu koja troši dvije litre na 100 km

Advertisement

Frankfurtski autosalon otvorio je vrata, a naglasak je ove godine više nego ikad prije stavljen na štednju.

merc-s-klasa (1)

Da ne biste krivo pomislili, automobili su skuplji nego ikad prije, no zato također troše manje goriva nego ikad prije. Najbolji primjer za ovaj trend je Mercedesova S-klasa 560e plug-in hybrid koja po europskim normama deklarirano troši 2,1 litru goriva na 100 km u kombiniranom ciklusu.

Čak i ako uzmemo da u realnim uvjetima to znači 30-ak posto veću potrošnju, ovaj podatak je i više nego impresivan kad se u obzir uzme sav luksuz koji pruža dvotonska krstarica iz Stuttgarta.

merc-s-klasa (2)

Riječ je također o popriličnom napretku u odnosu na prethodnu generaciju koja je istu udaljenost prevaljivala uz deklariranu potrošnju od tri litre.

Kako su ovo u Mercedesu postigli?

merc-s-klasa (3)

Kombinirajući trolitreni V6 od 367 KS s elektromotorom od 90 kW i 440 Nm, te baterijom kapaciteta 13,5 kWh. Ovakav hibridni sklop, uparen s devetero brzinskim automatskim mjenjačem, sposoban je isključivo na električnu energiju prevaliti udaljenost do 50 km. Pritom je i baterijski paket znatno manji nego što je bio u prethodnoj plug-in S-klasi, pa sada putnici na raspolaganju imaju čak 400 litara prtljažnog prostora.

merc-s-klasa (4)

Za sve one kojima Teslini električni automobili stvaraju takozvani ‘range anxiety’, odnosno u slobodnom prijevodu anksioznost od prekratkog dometa, Mercedesova hibridna S-klasa nudi ponajbolje od oba svijeta, a s jednim rezervoarom i punom baterijom lakše će prevaliti 1.000 km nego što ćete vi izgovoriti Rechtsschutzversicherungsgesellschaften.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: