Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Najjeftiniji električni auto dolazi iz Njemačke i uskoro stiže na ceste Reviewed by Momizat on . Njemački e.Go Mobile ima proizvod s kojim ima velike planove, među kojima je i status najprodavanijeg električnog automobila. S obzirom na cijenu, šanse za to i Njemački e.Go Mobile ima proizvod s kojim ima velike planove, među kojima je i status najprodavanijeg električnog automobila. S obzirom na cijenu, šanse za to i Rating: 0

Najjeftiniji električni auto dolazi iz Njemačke i uskoro stiže na ceste

Advertisement

Njemački e.Go Mobile ima proizvod s kojim ima velike planove, među kojima je i status najprodavanijeg električnog automobila. S obzirom na cijenu, šanse za to i nisu toliko loše.

elektro-auto (1)

Njemačku tvrtku i projekt električnog automobila predvodi profesor Günther Schuh, čiji je i projekt električnog dostavnog vozila StreetScooter koji u suradnji s Fordom rade za njemačku poštu. E.Go je drugi projekt, a donosi električni pogon u pakiranju malenog gradskog automobila.

Tri su izvedbe predviđene za model Life. Najskromniji je Life 20, a njega karakterizira elektromotor od 20 kW uz set baterija od 14,9 kWh. Nudi doseg od 121 km prema NEDC-u uz ne baš uvjerljive performanse, sprint do 50 km/h u 7,7 sekundi i 116 km/h maksimalca. Idući na redu je Life 40 s dvostruko jačim motorom, 17,9 kWh baterijama i solidnim performansama. Na 50 km/h stiže za 4,7 sekundi, a doseg je 142 km. Konačno, tu je i Life 60 izvedba s elektro pogonom od 60 KW, baterijama od 23,9 kwh i vrlo upotrebljivim mogućnostima. Primjerice, na 50 km/h stiže za 3,4 sekunde, autonomija je 184 km, a povuče i do 150 km/h.

elektro-auto (2)

Najjeftinija izvedba ograničenih mogućnosti kreće od 15.900 eura, srednja opcija stoji 17.400 eura, dok top izvedba Life 60 ima cijenu od 19.900 eura.

elektro-auto (3)

U kompaniji kažu kako su već zaprimili 3200 narudžbi, ali i da su do početka proizvodnje daljnje rezervacije obustavljene. No neće trebati puno čekati jer je start proizvodnje najavljen za ožujak iduće godine. Poznat je i cilj, a to je bar 100.000 primjeraka godišnje, i to već od 2022. godine.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: