Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nissan zvanično potvrdio razvoj novog Z modela Reviewed by Momizat on . Nissan 370Z, kupe koji pruža mogućnost prevoza dve osobe, a poseduje pogon na točkovima zadnje osovine, u prodaji je skoro celu deceniju. To ga čini jednim od n Nissan 370Z, kupe koji pruža mogućnost prevoza dve osobe, a poseduje pogon na točkovima zadnje osovine, u prodaji je skoro celu deceniju. To ga čini jednim od n Rating: 0

Nissan zvanično potvrdio razvoj novog Z modela

Advertisement

Nissan 370Z, kupe koji pruža mogućnost prevoza dve osobe, a poseduje pogon na točkovima zadnje osovine, u prodaji je skoro celu deceniju.

Nissan_370Z

To ga čini jednim od najstarijih sportskih modela na tržištu koje je veoma dinamično. Glasine o skoroj premijeri naslednika su postale sve učestalije u poslednje vreme, ali sada su otklonjene sve neizvesnosti u pogledu toga da li će se to zaista i desiti.

Kako australijski specijalizovani medij WhichCar prenosi reči Alfonsa Albaise, starijeg potpredsednika za globalni dizajn kompanije Nissan, naslednik je u poodmakloj fazi razvoja u kojoj učestvuje i on lično. Albaisa je inače poznat kao neko ko stoji iza, prošle godine na Pebl Biču predstavljenog Infiniti Prototype 9 koncepta, a i Infiniti Q Inspiration koncept je njegovog uma delo.

“Z model… O, dragi Bože. Veliki pritisak. Možete da zamislite koliko sam samo obuzet uzbuđenjem što sam uopšte u poziciji da učestvujem u njegovoj kreaciji.”

Ipak, svi su izgledi da ćemo morati poprilično da sačekamo kako bi videli novu generaciju Nissana sa Z oznakom na poklopcu prtljažnika. Velika je verovatnoća da će se premijera održati sledećeg oktobra na Salonu automobila u Tokiju.

Sada sledi poslastica. Prema nepotvrđenim informacijama, Nissan u razvoju atraktivnog kupea sarađuje sa stručnjacima marke Mercedes. Ovo bi moglo da znači da postoje namere u pogledu upotrebe štutgartskog četvorocilindarskog agregata, a veruje se da će biti korišćena i V6 trolitarska jedinica iz Infinitija.

Najsnažnija verzija nove generacije Z modela bi trebalo da vozaču na raspolaganje stavi svih 400 konjskih snaga. Šuška se i o primeni hibridne tehnologije, ali za sada zaista nema detaljnijih informacija.

Ono što je jasno odnosi se na činjenicu da japansko-nemački timovi mogu predstavljati dobitnu kombinaciju automobilske industrije današnjice. Svedočimo eri u kojoj profesionalno drugarstvo i saradnju razvijaju tandemi Nissan/Mercedes i Toyota/BMW.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: