Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nova generacija modela Opel Corsa će biti znatno drugačija od trenutne Reviewed by Momizat on . Nova generacija modela Opel/Vauxhall Corsa je veoma blizu premijere, a reč je o prvom automobilu koji će nemačka kompanija lansirati od kada je pod vlasništvom Nova generacija modela Opel/Vauxhall Corsa je veoma blizu premijere, a reč je o prvom automobilu koji će nemačka kompanija lansirati od kada je pod vlasništvom Rating: 0

Nova generacija modela Opel Corsa će biti znatno drugačija od trenutne

Advertisement

Nova generacija modela Opel/Vauxhall Corsa je veoma blizu premijere, a reč je o prvom automobilu koji će nemačka kompanija lansirati od kada je pod vlasništvom PSA grupacije, te je normalno da je od velikog značaja za taj brend.

Opel Corsa (1)

Prema tome, novi automobil će biti znatno drugačiji od trenutnog modela. Naime, na početku je bilo planirano da nova generacija ovog modela bude bazirana na platformi GM, ali s obzirom da je PSA grupacija poistala novi vlasnik brenda Opel/Vauxhall, to više nije tako.

Umesto toga, nova Corsa će biti bazirana na CMP platformi PSA grupacije, na kojoj će biti baziran i novi Peugeot 208. Kao što već znamo, CMP platforma je konstruisana tako da ima pogon na prednjim točkovima i agregat smešten ispod haube, te će podržavati veliki broj agregata.

Izveštaji sugerišu da će PSA najverovatnije PSA grupacija predstaviti novu Corsa-u sa trocilindarskim agregatom radne zapremine 1,2 litara, koji bi trebalo da pruža sjaju kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Opel Corsa (2)

Nedugo nakon što nova generacija ovog hečbeka bude predstavljena (planirano je za sledeću godinu), biće predstavljena i njegova potpuno električna verzija eCorsa. To će se desiti brzo nakon što električni Peugeot 208 stigne na tržište.

Zahvaljujući tome što je Opel u vlasništvu PSA grupacije, i dizajn nove Corse će biti drastično promenjen. Biće to prvo vozilo koje će elemente dizajna preuzeti sa koncepta GT X Experimantal.

Takođe, PSA će obustaviti proizvodnju modela Corsa sa troja vrata zbog slabe potražnje.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: