Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nova Subaru Impreza WRX STI stiže 2020., a zadržava ručni mjenjač Reviewed by Momizat on . Japanci su se definitivno odlučili vratiti bogatom sportskom nasljeđu pa će nova Subaru Impreza WRX STI, koja stiže 2020. godine, biti čistokrvna sportska limuz Japanci su se definitivno odlučili vratiti bogatom sportskom nasljeđu pa će nova Subaru Impreza WRX STI, koja stiže 2020. godine, biti čistokrvna sportska limuz Rating: 0

Nova Subaru Impreza WRX STI stiže 2020., a zadržava ručni mjenjač

Advertisement

Japanci su se definitivno odlučili vratiti bogatom sportskom nasljeđu pa će nova Subaru Impreza WRX STI, koja stiže 2020. godine, biti čistokrvna sportska limuzina, s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem.

Nova Subaru Impreza WRX STI (1)

Vijest je to koja će oduševiti fanove diljem svijeta. Nažalost, sve veći broj proizvođača izbacuje ručni mjenjač iz ponude pa je ovakva najava prihvaćena s općim oduševljenjem. Nova Subaru Impreza WRX STI u potpunosti će se temeljiti na konceptu Subaru Viziv (na slici), koji je predstavljen na salonu automobila u Tokiju.

Subaru WRX STI nije uspio kao nasljednik Impreze WRX STI. Razlozi toga nisu sasvim definirani, ali činjenica jest da performansama niti on, kao niti Mitsubishi Evolution X, više nisu bili superiorni. Za razliku od vremena od prije 10 ili 15 godina, danas brojni proizvođači nude iznimno sportski nastrojene limuzine, koje su pritom i prilično elegantnije, komfornije i bogatije opremljene.

No, iznimno relijaško naslijeđe ne smije se tek tako odbaciti. Toga su Japanci iznimno dobro svjesni pa su tržištu odlučili ponuditi prilično žestokog nasljednika. Subaru Viziv Concept izgleda agresivno, privlačno i mišićavo, a gabaritima je osjetno veći od aktualnog WRX STI-a.

Nova Subaru Impreza WRX STI (2)

I dalje je koncipiran kao limuzina visokih performansi koja može prevesti petero putnika, stalni pogon na sve kotače se podrazumijeva, a nasađen je na 20-colne kotače. Naravno, na salonu u Tokiju predstavljen je samo koncept, ali će zato u ožujku u Ženevi 2019. godine stići proizvodna izvedba.

Ako je vjerovati glasinama, kad stigne na tržište bit će zapravo hibrid. Dvolitreni bokserski turbobenzinac trebao bi biti osnažen na 350 KS, a dodatan eliksir snage bit će elektromotor sa 100 kW (136 KS).

Izvor: autopress.hr

Komentari korisnika: