Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Lexus LS dobija verziju sa pogonom na vodonik Reviewed by Momizat on . Naredna generacija Lexus LS modela biće dostupna sa pogonom na vodonik kada se pojavi na tržištu 2019. godine. Autocar prenosi da će novi LS biti zasnovan na LF Naredna generacija Lexus LS modela biće dostupna sa pogonom na vodonik kada se pojavi na tržištu 2019. godine. Autocar prenosi da će novi LS biti zasnovan na LF Rating: 0

Novi Lexus LS dobija verziju sa pogonom na vodonik

Advertisement

Naredna generacija Lexus LS modela biće dostupna sa pogonom na vodonik kada se pojavi na tržištu 2019. godine.

Lexus LS (1)

Autocar prenosi da će novi LS biti zasnovan na LF-FC konceptu od prošle godine. Njegov pogon na vodonik biće veoma sličan pogonu ovog koncepta, što podrazumeva jedan električni motor na zadnjoj osovini i dodatna dva, koja će energiju slati ka prednjoj osovini.

Direktor Lexusa Alain Ujtenhoven nije potvrdio vest o proizvodnji ovog vozila, ali se izjasnio po pitanju ove vrste pogona, koja po njegovom mišljenju predstavlja idealan izbor za ovo vozilo.

Lexus LS (2)

“Znamo kako da pravimo gorivne ćelije, a jedini izazov će biti kako da ih spakujemo u automobil od kog se očekuje izvestan nivo performansi, jer kupci premium vozila imaju izvesna očekivanja”, kaže on.

Osim verzije koju će pokretati vodonik, novi Lexus LS će biti dostupan sa V8 hibridnim pogonom, sa mnoštvom naprednih tehnologija autonomne vožnje.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: