Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Mercedes-Benz SL stiže 2021. Reviewed by Momizat on . SL klasa je svojevremeno bila jedan od predvodnika mercedesove ponude, no to se donekle izmijenilo s dolaskom trenutnog modela i činjenicom da je na tržište sti SL klasa je svojevremeno bila jedan od predvodnika mercedesove ponude, no to se donekle izmijenilo s dolaskom trenutnog modela i činjenicom da je na tržište sti Rating: 0

Novi Mercedes-Benz SL stiže 2021.

Advertisement

SL klasa je svojevremeno bila jedan od predvodnika mercedesove ponude, no to se donekle izmijenilo s dolaskom trenutnog modela i činjenicom da je na tržište stigao AMG GT.

Mercedes_Benz_SL

Unatoč ukupno snažnom rastu prodaje mercedesovih vozila, sama SL klasa bilježi pad, a u Mercedesu su odlučni promijeniti negativni trend s novom generacijom koja će se na tržištu pojaviti tijekom 2021.

O ovom vozilu trenutno nema puno informacija, no nekoliko značajnih detalja je već pristiglo u javnost. Neslužbeno, dakako. Prije svega novi se SL razvija paralelno sa sljedećim AMG GT-om, a u Mercedesu navodno razmišljaju i da ga učine isključivo članom AMG-ove modelne obitelji, prema uzoru na spomenuti GT koji će na tržište stići 2022.

Nadalje, novi će SL biti izraženijih sportskih karakteristika, temeljit će se na prvenstveno aluminijskoj konstrukciji, bit će opremljen sustavom upravljanja na sva četiri kotača, aktivnim stabilizatorima i sl, a mogu se očekivati i opcijski zračni ovjes te 4Matic sustav pogona na sva četiri kotača. Sve će to naravno utjecati na naprednija vozna svojstva.

Unatoč tome očekuje se kako će novi model biti veći dimenzijama te da će imati dulji međuosovinski razmak. Također, navodno će dobiti stražnja sjedala i platneni sklopivi krov. Drugim riječima, radit će se o dinamičnijem, ali ujedno i prostranijem i luksuznijem automobilu.

Motorizacija za sada ostaje nepoznata, no insajderi javljaju o mogućnosti ugradnje 3,0-litrenog 6-cilindričnog te 4,0-litrenog bi-turbo V8 pogonskog stroja te njihovoj upotrebi u potencijalnim hibridnim verzijama poprilične snage do navodno čak 800 KS u plug-in hibridnoj izvedbi SL73.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: