Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Opel Mokka X stiže 2020? Reviewed by Momizat on . Nakon preuzimanja od stane PSA prošle godine, Opel/Vauxhall radi na nasledniku svog malog krosovera. Mokka X je star šest godina, a do trenutka kad bude zamenje Nakon preuzimanja od stane PSA prošle godine, Opel/Vauxhall radi na nasledniku svog malog krosovera. Mokka X je star šest godina, a do trenutka kad bude zamenje Rating: 0

Novi Opel Mokka X stiže 2020?

Advertisement

Nakon preuzimanja od stane PSA prošle godine, Opel/Vauxhall radi na nasledniku svog malog krosovera.

opel-mokka-x

Mokka X je star šest godina, a do trenutka kad bude zamenjen, što bi trebalo da se desi 2020, imaće osam godina.

Plan je najpre bio da se druga generacija zasniva na GM-ovoj arhitekturi, ali s obzirom na to da je „teška i ne nudi mogućnost elektrifikacije”, direktor Opela Majl Lošeler odlučio je da se stvari promene.

Tako je doneta odluka o usvajanju nove platforme, koju će Mokka X deliti sa novim Peugeot 208, Opel Corsom i DS3 Crossbackom, što znači da će biti neznatno viši i duži u odnosu na aktuelni model.

Aktuelna Mokka X ima pogon na sva četiri točka, što je svrstava u isti segment sa Nissan Juke i Škoda Kaorq modelima. Ipak, nova generacija mogla bi da ima samo prednji pogon.

Najinteresantnija verzija svakako će biti Mokka na baterije. Veruje se da će imati pogon kao i Corsa EV, koja stiže početkom 2020.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: