Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Renault Clio (2019) zvanično predstavljen Reviewed by Momizat on . Renault je zvanično predstavio novu, petu generaciju svog mega-popularnog modela Clio. Potpuno nova generacija modela Clio donosi nam novi dizajn, enterijer koj Renault je zvanično predstavio novu, petu generaciju svog mega-popularnog modela Clio. Potpuno nova generacija modela Clio donosi nam novi dizajn, enterijer koj Rating: 0

Novi Renault Clio (2019) zvanično predstavljen

Advertisement

Renault je zvanično predstavio novu, petu generaciju svog mega-popularnog modela Clio. Potpuno nova generacija modela Clio donosi nam novi dizajn, enterijer koji ga svrtstava među premium marke i novu tehniku…

novi-clio (1)

Francuzi su odlučili, da najpre predstave enterijer automobila, što je i logično s obzirom na napredak koji je ostvaren na ovom polju. Unutra su kvalitetniji materijali, a novina je i veliki infotaiment dipslej dijagonale 9,3 inča i digitalna instrument tabla. Prtljažni prostor meri zapreminu od 391 litar, što je iznad proseka u ovom segmentu.

novi-clio (2)

Enterijer novog Clia nudi ambijentalno osvetlenje, a vozač može izabrati jednu od osam ponuđenih boja. Kao inovaciju u segmentu, Renault ističe poluautomatsku ručnu kočnicu. Iako je novi Clio sa dužinom od 4048 nešto kraći od prethodnika (14 mm), unutrašnji prostor je veći, zahvaljujući novim konstrukcijskim rešenjima. Automobil je širi, konkretno za 66 mm. Međugeneracijski Clio je sa visinom od 1.440 mm nešto niži od prethodnika (za 8 mm).

novi-clio (3)

Novi Clio ima potpuno novi dizajn, iako je koncepcija zadržana. Praktično ni jedan jedini deo karoserije nije isti kao na prethodniku.. Tu su nove svetlosne grupe u skladu sa novim dizajnerskim konceptom ove francuske marke, a koje smo mogli videti na modeu Megane.

novi-clio (4)

Tipični bumeranzi i FULL LED tehnologija je nešto što smo mogli očekivati. Ono što je za pohvalu, jeste činjenica da su ove svetlosne grupe na spisku osnovne opreme.

novi-clio (5)

Uskoro očekujemo više tehničkih informacija.

Izvor: automagazin.rs

Komentari korisnika: