Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovako izgleda nova Opelova Insignia Reviewed by Momizat on . Nakon što su se pojavile fotografije nove Insignije u sedan i karavanskoj verziji, zaključak se nameće sam, a to je da Opelov model u svakom slučaju izgleda pre Nakon što su se pojavile fotografije nove Insignije u sedan i karavanskoj verziji, zaključak se nameće sam, a to je da Opelov model u svakom slučaju izgleda pre Rating: 0

Ovako izgleda nova Opelova Insignia

Advertisement

Nakon što su se pojavile fotografije nove Insignije u sedan i karavanskoj verziji, zaključak se nameće sam, a to je da Opelov model u svakom slučaju izgleda prelijepo i jednako uzbudljivo kao i koncept Monza iz 2013. godine.

Opelova Insignia (1)

Na fotografijama je atraktivna OPC Line verzija elegantnog izgleda i znatno “oštrijeg” dizajna u odnosu na odlazeći model OPC Line verzija odiše sportskim duhom i posjeduje niži ovjes, kao i set Brembo kočnica skrivenih iza 20-inčnih naplataka od legura. Vidljivi su i dvostruki završeci izduvnih cijevi, kao i diskretni lip spojler na vratima prtljažnika. Opel nije pratio trend i integrisao pokazivače smjera u bočne retrovizore, nego se oni i dalje nalaze na blatobranima.

Opelova Insignia (2)

Objavljene su i fotografije Insignije Sports Tourera koji izgleda masivno. I u ovom slučaju se radi o OPC Line verziji koja posjeduje sportski body kit s prednjim i stražnjim lip spojlerima, kao i pragovima.

Oba automobila posjeduju Opelove nove opcione matrix LED farove sa 16 dioda, što je dvostruko više od Astre.

Iako je 55 milimetara duža od prethodne, nova Insignia je lakša za čak 175 kg. Također, nudi znatno veću udobnost putnicima na stražnjem sjedištu, jer su dobili više prostora za noge zahvaljujući međuosovinskom rastojanju povećanom za 92 milimetra. Automobil je niži za 29 milimetara od prethodnog.

Opelova Insignia (3)

Opel će zvanično predstaviti novu Insigniju Grand Sport online ovog mjeseca, a na Sajmu automobila u Ženevi u martu će imati javni debi. Dolazak Sports Tourera se očekuje nekoliko mjeseci kasnije.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: