Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovo je nova KIA Soul – još uvijek luckasta a odsad i električna Reviewed by Momizat on . Od začetka, prije deset godina, Soul je bio jedan od neobičnijih automobila iz postave korejskog proizvođača. Novi model, netom predstavljen na autosalonu u Los Od začetka, prije deset godina, Soul je bio jedan od neobičnijih automobila iz postave korejskog proizvođača. Novi model, netom predstavljen na autosalonu u Los Rating: 0

Ovo je nova KIA Soul – još uvijek luckasta a odsad i električna

Advertisement

Od začetka, prije deset godina, Soul je bio jedan od neobičnijih automobila iz postave korejskog proizvođača. Novi model, netom predstavljen na autosalonu u Los Angelesu, nastavlja utabanim putem uz nekoliko upečatljivih razlika

KIA Soul (2)

KIA Soul naziva kompaktnim crossoverom, a riječ je zapravo o svojevrsnom križancu hatchbacka i monovolumena.

Novi model dobio je naglašenije linije čitavom površinom, te upečatljivije svjetlosno sklopovlje, a valja priznati da su KIA-ini dizajneri dobar posao napravili i po pitanju osvježavanja interijera.

KIA Soul (3)

Prave novosti, ipak, nalaze se pod kožom. Soul će kupcima biti dostupan s benzinskim motorima 2.0 i 1.6 od 147 i 201 KS, no i s potpuno novim električnim pogonom.

Soul s nultom emisijom CO2 koristi elektromotor od 201 KS i 394 Nm, te baterijski paket kapaciteta 64 kWh s mogućnošću brzog punjenja.

KIA Soul (4)

Korejci nisu otkrili tehničke detalje o električnom Soulu, pa tako ne znamo kolika je autonomija ovog vozila, no s istim pogonskim sklopom električni e-Niro odrađuje gotovo 400 km, što znači da bi Soul, obzirom na manju masu i bolju aerodinamiku – mogao prevaliti i više.

KIA Soul (5)

KIA tek treba definirati cijene, kao i početak isporuke novog Soula za europsko tržište.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: