Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovo je nova Škoda Scala s najvećim ekranom u kompaktnoj klasi Reviewed by Momizat on . Škoda na tržištu uživa imidž proizvođača pristupačnih automobila za ljude koji na prvo mjesto stavljaju praktičnost i omjer uloženog i dobivenog. S novom Scalom Škoda na tržištu uživa imidž proizvođača pristupačnih automobila za ljude koji na prvo mjesto stavljaju praktičnost i omjer uloženog i dobivenog. S novom Scalom Rating: 0

Ovo je nova Škoda Scala s najvećim ekranom u kompaktnoj klasi

Advertisement

Škoda na tržištu uživa imidž proizvođača pristupačnih automobila za ljude koji na prvo mjesto stavljaju praktičnost i omjer uloženog i dobivenog. S novom Scalom, u Mladi Boleslav odlučili su iskoračiti u viši segment

skoda-scala (1)

Automobil izrađen na platformi MQB A0, koju između ostalog dijeli i s Volkswagen Polom, zamijenit će na tržištu dosadašnji model Rapid. Premda je izrađena na platformi kompaktnog gradskog automobila, Scala dimenzijama konkurira takozvanoj Golf klasi.

skoda-scala (2)

Automobil mjeri 4.362 mm duljine, 1.793 mm širine, te 1.471 mm visine uz međuosovinski razmak od 2.649 mm i jedan od najvećih prtljažnika u klasi – 467 litara, odnosno 1.400 litara s preklopljenom stražnjom klupom.

skoda-scala (5)

Ugodna iznenađenja nastavljaju se i u interijeru gdje je skala uz novi, moderniji dizajn i kvalitetnije materijale, dobila i najveći multimedijalno-kontrolni displej u klasi od 9,2 inča.

skoda-scala (4)

Tu je i 10,25-inčni virtualni kokpit, a u Škodi kažu kako je Scala, zahvaljujući ugrađenom eSIM-u i LTE konekciji, njihov prvi automobil s kontinuiranim pristupom internetu.

skoda-scala (6)

Automobil će se u prodaji naći u prvoj polovici iduće godine, a kupci će moći birati između tri benzinca (1.0 TSI s 95 i 115 KS, te 1.5 sa 150 KS) , jednog dizelaša (1.6 TDI sa 115 KS), te modela pogonjenog prirodnim plinom (1.0 G-Tec s 90 KS).

skoda-scala (3)

Za prijenos su standardno zaduženi peterobrzinski i šesterobrzinski ručni mjenjač, dok je uz nadoplatu dostupan i sedmerobrzinski automatik s dvije spojke.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: