Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Polestar 1 stiže u Ženevu i na svoj evropski debi Reviewed by Momizat on . Ukoliko se zadesite u Ženevi između 8. i 18. marta ove godine, onda možda poželite da posetite štand Polestar brenda... Ovaj događaj signalizira evropski debi n Ukoliko se zadesite u Ženevi između 8. i 18. marta ove godine, onda možda poželite da posetite štand Polestar brenda... Ovaj događaj signalizira evropski debi n Rating: 0

Polestar 1 stiže u Ženevu i na svoj evropski debi

Advertisement

Ukoliko se zadesite u Ženevi između 8. i 18. marta ove godine, onda možda poželite da posetite štand Polestar brenda…

Polestar 1 (1)

Ovaj događaj signalizira evropski debi nezavisnog podbrenda električnih automobila kompanije Volvo. Sajam će biti otvoren šestog marta, konferencijom za novinare, a onda će Polestar biti domaćin medijskog događaja i predstaviti svoj prvi samostalni projekat nazvan Polestar 1.

„Mi se radujemo našem prvom zvaničnom pojavljivanju na Geneva Motor Show sajmu automobila i veoma smo uzbuđeni zbog reakcija javnosti na naš prvi automobil, kreiran u okrilju naše fabrike“, izjavio je generalni direktor kompanije Polestar, Tomas Ingenlath.

Polestar 1 (2)

Zvanično predstavljen u Šangaju prošle jeseni, 2+2 GT automobil postavljen je na SPA platformu kompanije Volvo. Ovaj model predstavlja više od uglađenog stila i koristi priključni hibridni pogonski sklop koji kombinuje dvolitarski četvorocilindrični moor sa dve električne jedinice. Kombinovana izlazna snaga ovog sklopa iznosi 600 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta.

Brend kompanije Volvo nije objavio bilo kakve informacije o performansama novog Polestar 1 automobila, ali tvrdi da poseduje najveći mogući električni prelazni opseg od svih hibridnih automobila na svetu, a on iznosi 150 kilometara u „Pure“ modu.

Polestar 1 (3)

Proizvodnja hibridnog GT modela startovaće sredinom sledeće godine i biće ograničena na 500 jedinica godišnje, tokom sledeće tri sezone. Međutim, proizvođač automobila bi mogao da poveća ovu cifru, a za sada poseduje 5.000 potencijalnih kupaca, uprkos glasinama da će cena modela biti 130.000 ili 150.000 evra.

Polestar 1 (4)

Negde u isto vreme kada se uspostavi prva proizvodna linija Polestar 1 automobila, ovaj podbrend će biti lansiran na ostalim kontinentima takođe, a pored Amerike i Evrope, jedno od najznačajnijih jeste Kina, koja je ujedno i trenutno matično tržište brenda.

Izvor: autoexclusive.rs

Komentari korisnika: