Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Porsche 911 (992) – nema više nagađanja, ovako će izgledati serijski model! Reviewed by Momizat on . Do sada smo videli bezbroj špijunskih fotografija nove generacije modela Porsche 911, a sada konačno imamo priliku da vidimo kako će serijski model izgledati, i Do sada smo videli bezbroj špijunskih fotografija nove generacije modela Porsche 911, a sada konačno imamo priliku da vidimo kako će serijski model izgledati, i Rating: 0

Porsche 911 (992) – nema više nagađanja, ovako će izgledati serijski model!

Advertisement

Do sada smo videli bezbroj špijunskih fotografija nove generacije modela Porsche 911, a sada konačno imamo priliku da vidimo kako će serijski model izgledati, i to imamo prilike da ga vidimo u punom sjaju.

Porsche 911 (1)

Naime, model sa fotografija praktično i nema kamuflažu na sebi, nosi kodno ime 992 i vizuelno je potpuno identičan kao model koji bi trebalo da bude predstavljen na Sajmu automobila u Parizu.

Kao što se i očekivalo, oblik karosrije je ostao veran prethodnoj generaciji, ali su tu neki novi detalji na osnovu kojih će se 992 razlikovati od svojih prethodnika.

Porsche 911 (2)

Kada gledamo sa prednje strane, ovaj model poseduje branik koji je evoluirao sa prethodne generacije, na kojem se nalaze LED pokazivači pravca koji su sada integrisani u prostor iznad usisnika za vazduh.

Takođe, 992 ima veći centralni usisnik za vazduh i novu haubu sa dve primetne, oštre linije. Što se farova tiče, oni su prekriveni nalepnicama, ali velike su šanse da će imati prepoznatljiv dizajn sa integrisanim LED dnevnim svetlima.

Oblik nove generacije modela 911 je još više usavršen te sada izgleda kao da je još “obliji” nego kod prethodnih generacija modela 911. Njegov dizajn je dodatno naglašen restilizovanim bočnim retrovizorima i ručicama za otvaranje vrata.

Porsche 911 (3)

Dizajneri su neke od najvećih vizuelnih promena ostavili za zadnji deo automobila, gde svetlosne jedinice modela 992 jako podsećaju na one sa modela Cayenne, Macan i Panamera. Ispod njih se nalazi novi branik na kom je prostor za registarsku oznaku sada smešten između izduvnih cevi. Tu su i sportski otvori za vazduh.

Priznajemo, promene u stilu nisu velike, ali su dovoljne da modelu 992 daju sopstveni identitet. Dizajnerima je pošlo za rukom da u isto vreme kreiraju model koji će biti drugačiji, a ipak prepoznatljiv, već na prvi pogled, kao model 911.

Porsche 911 (4)

Prema tome, sada znamo kako će nova generacija modela 911 izgledati, ali još uvek imamo veoma malo dealja o njegovim karakteristikama.

Još uvek ništa nije zvanično,ali prethodni izveštaji sugerišu da će uvodni Carrera posedovati šestocilindarski agregat radne zapremine tri litara sa turbo punjačem koji će razvijati 384 konjskih snaga (286kW), te da će i Carrera S (rekli bismo da je to model sa fotografija zbog izduvnih cevi) posedovati isti agregat, s tim što će on kod njega razvijati 443 konjskih snaga (331kW).

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: