Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Prototip potpuno električnog BMW-a X3 posvećen vazduhu bez štetnih gasova Reviewed by Momizat on . Kompanija BMW planira da proširi gamu svojih električnih modela time što će svoje glavne modele prodavati i u električnoj varijanti. Po svemu sudeći, prvi autom Kompanija BMW planira da proširi gamu svojih električnih modela time što će svoje glavne modele prodavati i u električnoj varijanti. Po svemu sudeći, prvi autom Rating: 0

Prototip potpuno električnog BMW-a X3 posvećen vazduhu bez štetnih gasova

Advertisement

Kompanija BMW planira da proširi gamu svojih električnih modela time što će svoje glavne modele prodavati i u električnoj varijanti. Po svemu sudeći, prvi automobil koji će proći kroz ovaj tretman jeste X3.

BMWX3  (1)

Tokom 2016. godine, izvršni direkor kompanije BMW Harald Kruger je izjavio da će se potpuno električna verzija nove generacije modela X3 na tržištu pojaviti tokom 2020. godine, odnosno, godinu dana nakon prvog električnog modela Mini. Tom prilikom je naglasio da će električni X3 posedovati veliku autonomiju, i da će sa jednim punjenjem moći da pređe veliki broj kilometara, a da neće biti previše skup.

BMWX3  (2)

Kruger je naveo da je BMW korak ispred konkurencije i da će se za početak koristiti pogonska tehnologija iz modela BMW i.

Prototip modela X3 kojeg vidimo na fotografijama je uhvaćen kako prolazi kroz zimsko testiranje, i ne možemo a da ne primetimo dve stvari. Prvo je utičnica za punjenje koja se nalazi iznad prednjeg levog točka, a druga stvar jeste ta što ovaj model nema izduvnih cevi.

Međutim, pre nego što ovaj potpno električni model ima svoju javnu premijeru, BMW će lansirati verziju modela X3 sa hibridnim pogonom, za koju se očekuje da bude predstavljena tokom ove, ili početkom sledeće godine.

BMWX3  (3)

Obe verzije sa elektičnim pogonom će imati iste komponente kao i regularni model treće generacije. Tu spada automatska kontrola klime, prednja sedišta sa ventilacijom, panoramski krov, ambijentalno osvetljenje i ekran na dodir veličine 10,25 inča i slično.

Ako se BMW drži svog plana da ovaj model počne da se prodaje tokom 2020. godine, to znači da smo na dve godine od finalne verzija, ali možda i manje, jer postoji šansa da on bude predstavljen i tokom sledeće godine.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: