Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Prvi Mazda EV stiže 2020. Reviewed by Momizat on . Nova Mazda3 donosi veću efikasnost od svog prethodnika, zahvaljujući Skyactiv-X motoru, ali fanovi koji žele nešto što je više eco-friendly, neće morati još dug Nova Mazda3 donosi veću efikasnost od svog prethodnika, zahvaljujući Skyactiv-X motoru, ali fanovi koji žele nešto što je više eco-friendly, neće morati još dug Rating: 0

Prvi Mazda EV stiže 2020.

Advertisement

Nova Mazda3 donosi veću efikasnost od svog prethodnika, zahvaljujući Skyactiv-X motoru, ali fanovi koji žele nešto što je više eco-friendly, neće morati još dugo da čekaju, jer će se prvo električno vozilo ovog brenda pojaviti 2020. godine, kao samostalan model, što znači da nije zasnovan na nekom od postojećih.

mazda

Ono što je za sada o tom automobilu poznato je da su Mazda, Toyota i Denso najavili zajedničke planove o pravljenju tehnologija za električna vozila prošle godine. Plan se odnosi na pravljenje i automobila, manjih kamiona i SUV-ova.

CEO Mazde Džef Gajton, međutim, kaže da njihov prvi EV neće biti produkt ove zajedničke saradnje, te da je ova kompanija počela da radi na njemu pre nego što je postignut pomenuti dogovor.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: