Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Škoda predstavila Superb s paketom opreme Sportline Reviewed by Momizat on . Atraktivan paket opreme Sportline Škoda će kupcima Superba ponuditi i uz 1,4-litarski TSI motor, ali će definitivno najviše prijati Superbu koji pokreće dvolita Atraktivan paket opreme Sportline Škoda će kupcima Superba ponuditi i uz 1,4-litarski TSI motor, ali će definitivno najviše prijati Superbu koji pokreće dvolita Rating: 0

Škoda predstavila Superb s paketom opreme Sportline

Advertisement

Atraktivan paket opreme Sportline Škoda će kupcima Superba ponuditi i uz 1,4-litarski TSI motor, ali će definitivno najviše prijati Superbu koji pokreće dvolitarski TSI motor sa 280 KS.

skoda-superb (1)

Posljednja novost iz Škode, koja danas spada među najuspješnije automobilske brendove, je paket opreme Sportline koji se sada s opcionom ekskluzivnom bojom karoserije može naručiti uz treću generaciju njihovog najreprezentativnijeg modela Superb.

Cijena osnovnog Superba Sportline koji pokreće 1,4-litarski TSI motor u Njemačkoj iznosi 35.050 eura, a kupci koji se odluče za najsnažniji Superb 2.0 TSI 4×4 (280 KS i 6-stepeni DSG mjenjač), s kojim oprema Sportline ima znatno više smisla, morat će da izdvoje 44.850 eura.

skoda-superb (2)

Ako se na spomenuto doda boja karoserije “dragon skin”, koja se kao opcija nudi isključivo uz Superb Sportline, i stakleni panoramski krov, cijena automobila u tom slučaju iznosi 46.790 eura. Za Superb Sportline 2.0 TSI 4×4 sa svim opcionim dodacima treba izdvojiti 55.000 eura, a u karavanskoj karoserijskoj verziji i nešto više.

skoda-superb (3)

I dok se čeka da u Škodi (Volkswagenu) odluče hoće li dati „zeleno svjetlo“ za početak proizvodnje Superba RS koji bi trebao pokretati motor sa znatno više od 300 KS, Superb Sportline 2.0 TSI 4×4 od 0 do 100 km/h stiže nakon 5,8 sekundi i razvija elektronski ograničenih 250 km/h.

skoda-superb (4)

Drugi Škodin automobil s paketom Sportline trebao bi biti SUV Kodiaq.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: