Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Špijunske fotke: Bentley Continental GT i GTC (2018) Reviewed by Momizat on . Bentley nastavlja sa testiranjem druge generacije svog Continental modela u kupe (GT) i kabrio (GTC) formama, a nedavno su ova dva automobila uočena u Evropi. O Bentley nastavlja sa testiranjem druge generacije svog Continental modela u kupe (GT) i kabrio (GTC) formama, a nedavno su ova dva automobila uočena u Evropi. O Rating: 0

Špijunske fotke: Bentley Continental GT i GTC (2018)

Advertisement

Bentley nastavlja sa testiranjem druge generacije svog Continental modela u kupe (GT) i kabrio (GTC) formama, a nedavno su ova dva automobila uočena u Evropi.

Bentley Continental (1)

Oba prototipa opremljena su Volkswagenovim najnovijim twin-turbopunjenim 6.0-litarski W12 menjačem, a očekuje se da će imati oko 600 konjskih snaga u Continental modelima za 2018. godinu.

Aktuelni model ima 4.0-litarski twin-turbo V8 motor koji deli sa Porsche Panamerom, a koji će biti dostupan i sa novim modelima. Osnovne verzije će imati mali 3.0-litarski V6 motor, a u planu je i hibrid sa V6 motorom.

Bentley Continental (2)

Najveća razlika između druge i sadašnje generacije Continental modela je ta što će se u osnovi novog modela naći Volkswagenova MSB platforma koja je u osnovi pomenute Porsche Panamere. To će dovesti do značajnog smanjenja težine – od čak 150 kilograma, što je postignuto zahvaljujući upotrebi aluminijuma.

Bentley Continental (3)

Karoserija koja izgleda spremno za proizvodnju na ovim prototipovima potvrđuje da će novi Continental imati sportskiji i vitkiji dizajn u odnosu na aktuelni model, veoma nalik na EXP 10 Speed 6 koncept. To podrazumeva i novu prednju rešetku i vazdušne otvore, kao i drugačije farove i LED zadnja svetla.

Bentley Continental (4)

I Continental GT i GTC (2018) bi trebalo da budu predstavljeni iduće godine.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: