Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Tesla potvrdila Model Y će biti predstavljen 14. ožujka Reviewed by Momizat on . Elon Musk, šef i vlasnik Tesla Motorsa, je potvrdio kako će za tjedan dana biti predstavljen novi teslin model, Model Y. Službena premijera će biti održana u Lo Elon Musk, šef i vlasnik Tesla Motorsa, je potvrdio kako će za tjedan dana biti predstavljen novi teslin model, Model Y. Službena premijera će biti održana u Lo Rating: 0

Tesla potvrdila Model Y će biti predstavljen 14. ožujka

Advertisement

Elon Musk, šef i vlasnik Tesla Motorsa, je potvrdio kako će za tjedan dana biti predstavljen novi teslin model, Model Y. Službena premijera će biti održana u Los Angelesu 14. ožujka u teslinom dizajnerskom studiju.

Tesla_Model_Y

Uz potvrdu premijere Musk je dodao i kako će Model Y biti 10-ak posto veći od modela 3 te će stoga stajati 10-ak posto više. U osnovi Model Y će biti teslin tzv. ulazni SUV i manja izvedba Modela X.

Prema dosadašnjim saznanjima Model Y će dijeliti otprilike dvije trećine svojih komponenti s Modelom 3. To vrlo vjerojatno uključuje i isti pogonski sklop, no zbog veće mase i vjerojatno manje aerodinamičkog oblika Model Y bi trebao imati nešto manju autonomiju.

Uz vijest možete vidjeti dva ranije objavljena teasera ovog automobila, a uskoro ćemo saznati više.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: