Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toyota predstavila Corollu Touring Sports Reviewed by Momizat on . Nakon nove Corolle koja je premijerno predstavljena na posljednjem Sajmu automobila u Ženevi u Toyoti su pripremili i njenu praktičniju karavansku verziju. Nova Nakon nove Corolle koja je premijerno predstavljena na posljednjem Sajmu automobila u Ženevi u Toyoti su pripremili i njenu praktičniju karavansku verziju. Nova Rating: 0

Toyota predstavila Corollu Touring Sports

Advertisement

Nakon nove Corolle koja je premijerno predstavljena na posljednjem Sajmu automobila u Ženevi u Toyoti su pripremili i njenu praktičniju karavansku verziju.

2019-Toyota-Corolla-Touring (1)

Nova Toyota Corolla Touring Sports svoje će premijerno predstavljanje pred publikom imati na oktobarskom Sajmu automobila u Parizu, a najnoviji model koji će nositi staro i slavno ime razvijen je i dizajniran u Toyotinoj evropskoj filijali i namijenjen je kupcima koji žele optimalan spoj rafiniranosti i praktičnosti bez kompromisa.

S fokusom prema hibridnoj tehnologiji Toyota će karavansku Corollu ponuditi u kombinaciji s jednim konvencionalnim turbobenzinskim motorom sa 116 konjskih snaga, a pored poznate i dodatno unaprijeđene 1,8-litarske hibridne pogonske opcije u ponudi je i nova dvolitarska hibridna verzija koja u C segmentu trenutno nudi najviše snage uz najmanju emisiju štetnih gasova.

2019-Toyota-Corolla-Touring (2)

Zasnovana na TNGA platformi, nova Corolla oslanja se na provjereni MacPherson prednji sistem suspenzije, potpuno novu multilink zadnju suspenziju, novu tehnologiju amortizera i prvi put dostupnu adaptivnu suspenziju. Upravljivost je poboljšana zahvaljujući nisko postavljenom motoru i položaju hibridne baterije ispod zadnjeg sjedišta.

2019-Toyota-Corolla-Touring (3)

Kao standard u višim paketima opreme ili kao opcija uz doplatu u nižim paketima, nova Corolla nudi širok dijapazon vrhunske opreme koja pruža dodatnu udobnost i praktičnost, kao što su najkvalitetniji “head-up” display, JBL Green Edge Premium audiosistem i mogućnost bežičnog punjenja mobilnog telefona posredstvom Toyota Touch multimedijalnog sistema.

2019-Toyota-Corolla-Touring (4)

S međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.700 milimetara nova Corolla Touring Sports putnicima na zadnjim sjedištima nudi najviše prostora za noge u svojoj klasi, a dinamičnost praktične karoserije naglašena je proširenim blatobranima. Atraktivnosti će dodatno doprinijeti i dvobojne opcije karoserije koje će kombinovati jednu od četiri ponuđene boje karoserije s krovom, nosačima krova i detaljima u crnoj boji.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: