Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

U FINALNOJ FAZI: ARES Panther tokom testiranja Reviewed by Momizat on . Prvi supersportski model italijanske kompanije ARES Design, Panther, uskoro bi trebalo da se nađe u prodaji, i to po ceni od preko pola miliona evra Ako se seća Prvi supersportski model italijanske kompanije ARES Design, Panther, uskoro bi trebalo da se nađe u prodaji, i to po ceni od preko pola miliona evra Ako se seća Rating: 0

U FINALNOJ FAZI: ARES Panther tokom testiranja

Advertisement

Prvi supersportski model italijanske kompanije ARES Design, Panther, uskoro bi trebalo da se nađe u prodaji, i to po ceni od preko pola miliona evra

ares_panther_06

Ako se sećate, krajem prošle godine, mala italijanska kompanija pod imenom ARES Design, predstavila je rendere svog prvog supersportskog modela pod imenom Panther, koji je zapravo baziran na aktuelnom Lamborghini Huracan.

ares_panther_02

Inspirisan legendarnim De Tomaso Pantera, ARES Panther bi trebalo kupcima egzotičnih supersportskih automobila da ponudi „nešto više“ nego što to mogu da dobiju od velikih proizvođača, kakvi su, recimo Lamborghini ili Ferrari, uz naravno, ekskluzivnost malog broja proizvedenih primeraka.

ares_panther_03

Ovih dana, pomenuta kompanija je prikazala i fotografije „maskiranog“ prototipa u fazi testiranja, a objavljeni su i podaci o proizvodnji i ceni. Kao što se i očekivalo, biće napravljena mala serija ovih automobila, svega 21, i to po ceni od 515.000 evra za svaki.

ares_panther_04

Kako smo već spomenuli, ARES Panther je baziran na Huracanu, s tim da je zapremina 5,2-litarskog V10 motora povećana na 5,6 litara, te sada oslobađa oko 670 „konja“ i 560 Nm. Za prenos je i dalje zadužen 7-stepeni DCT menjač, s tim da je softver koji kontroliše njegov rad modifikovan.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: