Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

U prvih 24 časa nakon najave, prodato je čak 22 Lister Thunder modela! Reviewed by Momizat on . Britanski proizvođač sportskih automobila, Lister, zaradio je preko tri miliona funti na porudžbinama svog modela Thunder, u prvih 24 sata nakon njegove najave. Britanski proizvođač sportskih automobila, Lister, zaradio je preko tri miliona funti na porudžbinama svog modela Thunder, u prvih 24 sata nakon njegove najave. Rating: 0

U prvih 24 časa nakon najave, prodato je čak 22 Lister Thunder modela!

Advertisement

Britanski proizvođač sportskih automobila, Lister, zaradio je preko tri miliona funti na porudžbinama svog modela Thunder, u prvih 24 sata nakon njegove najave.

lister

Tačna cifra zarađena za 22 poručena modela iznosi 3,1 milion funti, što znači da u proseku svaki automobil vredi 139.950 funti. Besprekorni Thunder je sada najbrže prodati novi automobil kompanije Lister u 65 godina dugačkoj istoriji.

Izvršni direktor kompanije Lister, Lorens Vitaker, je izjavio: „Ja sam oduševljen, preplavljen emocijama i raspamećen velikim interesovanjem i uzuđenjem koje je model Thunder već u startu izazvao. Nedugo nakon predstavljanja Thunder prototipa, broj telefonskih poziva i mejlova postao je nemoguć“.

On je još dodao i da je zarađenim kapitalom od preko tri miliona funti za samo 24 časa postavljen rekord kompanije, i da će novi Thunder zvanično biti redstavljen 15. februara. On je naveo i da: „Ovaj model daleko bolje izgleda uživo u metalu, ugljenikovim vlaknima i napa koži, nego što vam ove fotografije trenutno mogu pokazati. Želeo bih da se zahvalim Tifu Nidelu zbog njegovog epskog napora tokom rada na lansiranju promotivnog video snimka“. Inače, Tif Nidel je nekada bio vozač Lister trkačkog tima i član emisija Top Gear i 5th Gear.

Za pokretanje automobila Lister Thunder, baziranog na Jaguarovom F-Type modelu, zadužen je petolitarski V8 agregat koji proizvodi 666 konjskih snaga. Procenjeno vreme ubrzanja od 0 do 100 km/h ovog sportskog modela je oko tri sekunde, dok se maksimalna brzina zaustavlja na 322 km/h.

Što se tiče vizuelnih modifikacija, automobil poseduje prednji deo i zadnji branik od ugljenikovih vlakana, produžene splitere, usisnike na haubi i izduvne cevi izrađene od ugljenikovih vlakana. Hauba od istog materijala je dostupna kao dodatna opcija.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: