Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

U Ženevu stiže i Hennessey Venom F5 Reviewed by Momizat on . Jedan od 'egzotičnih primjeraka' na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi bit će i Hennessey Venom F5 za koji u teksaškoj manufakturi kažu da će razvijati više Jedan od 'egzotičnih primjeraka' na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi bit će i Hennessey Venom F5 za koji u teksaškoj manufakturi kažu da će razvijati više Rating: 0

U Ženevu stiže i Hennessey Venom F5

Advertisement

Jedan od ‘egzotičnih primjeraka’ na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi bit će i Hennessey Venom F5 za koji u teksaškoj manufakturi kažu da će razvijati više od 480 km/h.

Hennessey Venom (1)

Hennessey će Venom F5 evropskoj publici premijerno predstaviti na ženevskom automobilskom okupljanju, a automobil pokreće 7,4-litarski centralno smješten aluminijski V8 motor koji uz asistenciju dva turbopunjača raspolaže s 1.600 konjskih snaga i 1.762 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na zadnju osovinu distribuira posredstvom 7-stepenog automatskog mjenjača.

Hennessey Venom (2)

S automobilom čija osnovna cijena iznosi 1,6 miliona dolara u Hennesseyju žele biti na vrhu liste u Guinnessovoj knjizi rekorda u kategoriji “Najbrži produkcijski automobil na svijetu”. Na prvom mjestu (s verifikovanih 447,23 km/h) trenutno je švedski automobil Koenigsegg Agera RS, a u teksaškoj manufakturi tvrde da će Agera RS uskoro biti drugi najbrži automobil na svijetu, jer Venom F5 razvija 484 km/h (što još uvijek nije verifikovano).

Hennessey Venom (3)

Zaboravimo li na vrtoglave brojke koje se odnose na performanse, Hennessey će Venom F5 napraviti u samo 24 primjerka. Osnovna cijena iznosi 1,6 miliona dolara, a uz ponuđene opcione dodatke cijena raste do 2,2 miliona dolara.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: